Het inrichten van de woonkamer in jouw appartement

Het inrichten van een appartement kan lastig zijn, maar is ook een hele leuke uitdaging. Vaak zijn de woonkamers van appartement niet heel groot en is dit één gedeelte met de keuken. Hoe kan je slim omgaan met de ruimte om tot een verrassend resultaat te komen? 

Het gebruik van kleuren

Een kleur kan je woonkamer maken (of breken). Het is daarom dan ook aan te raden om gebruik te maken van lichtere kleuren in plaats van donkere kleuren. Veel mensen gaan voor de kleur wit op de muur waardoor er nog heel veel speling is in de woonkamer qua kleuren. Over het algemeen gebruiken interieurdesigners een basisregels waarbij je twee licht getinte kleuren gebruikt en één donkere kleur. Dit breekt namelijk de lichte kleuren en geeft een spannende uitstraling aan je woonkamer. 

Het opbergen van je spullen

In kleinere ruimtes hebben veel mensen vaak het probleem dat ze niet weten hoe zij hun spullen efficiënt kunnen opruimen. Een hele leuke trend is het gebruik van stellingen. Een stellingkast kopen is dus zeker een aanrader als je het mij vraagt! Het gebruik van natuurlijke materialen is ook een trend die vaak terug te zien is in onze woonkamers. Je zou daarom ook houten stellingen aan kunnen schaffen. Dit geeft een warmer gevoel aan je woonkamer en maakt het gelijk wat huiselijker. 

Scheid ruimtes van elkaar af 

Je woonkamer hoeft niet één grote ruimte te zijn. Je kan ook aparte ‘ruimtes’ maken in je woonkamer. Je kan dit erg makkelijk doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van kamerschermen of gewoon meubelen. Een bank kan al snel de keuken scheiden van de zithoek of een grote kast kan de ruimte tussen de eetruimte en de woonkamer scheiden. Dit kan best lastig zijn en het is daarom ook volkomen logisch dat je eerst je meubels vaak wilt verplaatsen voordat je de perfecte indeling hebt gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *