Je hebt je spaargeld of vakantiegeld opzijgelegd om dat mooie maar prijzige opzetzwembad te kunnen kopen met de warme zomermaanden in het vooruitzicht. Het zou dan knap vervelend zijn als jouw zwembad binnen een paar dagen lek raakt. In deze blog lees je alles waarmee je rekening moet houden wanneer je een opblaas of opzetzwembad wilt gaan opzetten in jouw achtertuin.
Zoek een stabiele en geschikte locatie voor het zwembad
Een goede plek bepalen om een opzetzwembad in jouw tuin op te bouwen is super belangrijk. Het bepaalt jouw tuinaanzicht en de verdere indeling van jouw tuin. Naast visuele wensen mag een zwembad nooit op een ongelijkmatige vloer worden opgebouwd. Zorg dat locatie vrij is van stenen, takjes en ander tuinafval. Zorg er ook altijd voor dat het zwembad waterpas wordt opgezet. Zo verdeel je de krachten evenredig over het frame.
Bouw het zwembad altijd op een beschermende vloer op
Zodra je de juiste plek voor het zwembad hebt bepaald is het tijd om jouw zwembad op te gaan bouwen. Je veegt de vloer schoon en begint met uitpakken van alle losse onderdelen. Maar alvorens je begint met het frame in elkaar zetten leg je een beschermende vloer neer. Dit kan een grondzeil zwembad zijn, maar ook rubberen vloertegens die je bijvoorbeeld voor fitnessapperatuur gebruikt. Hoe dikker de ondervloer, hoe meer bescherming. Plaatst nooit een zwembad zonder ondervloer. Zelfs eenvoudige grassprieten hebben de kracht om door het 3-laagse PVC-materiaal te groeien. Dit veroorzaakt lekkages en gaatjes, wat natuurlijk hartstikke zonde is van jouw dure zwembad.
Hoe je de conditie van de filterpomp controleert
Nu het zwembad op een veilige en verantwoorde manier is opgebouwd is het belangrijk om het zwembad ook in nieuwstaat te houden. Dit doe je door jouw zwembad goed en regelmatig te controleren en waar nodig onderhoudt pleegt door bijvoorbeeld het filter schoon te spoelen, de filterzeef leegt en af en toe met de waterstofzuiger door het zwembad gaat. Een zwembadfilter kan maximaal 14 dagen mee wanneer het zwembad regelmatig tot intensief wordt gebruikt. Je vindt het type nummer van jouw zwembadfilter altijd op de doos, of op het siliconen verbindingsstuk op het filter zelf.