Het perfecte diner

Het wordt kouder buiten en de dagen steeds korter. Tijd om het binnen gezellig te maken! En hoe kun je dat nou beter doen dan met een dinner party voor al je vrienden? Wij geven je 4 tips voor een sfeervolle avond.

#1 De eettafel

De eettafel is een natuurlijk een onmisbaar onderdeel van de eethoek! Of je nou een kleine eethoek hebt of een hele grote, door voor de juiste eetkamertafel te kiezen zorg je altijd voor een knusse sfeer. Zo zijn een ronde tafel of een smalle langwerpige tafel met een bank tegen de muur perfect voor een wat kleinere ruimte. Een rond exemplaar is sowieso een goed idee, iedereen kan elkaar aankijken en zo heb je meer contact met elkaar. Let vooral ook goed op de poten, voor je gasten is het natuurlijk niet fijn als ze zich steeds stoten. Tegenwoordig zijn de meeste tafels verkrijgbaar met diverse tafelpoten, waardoor je altijd de juiste kunt vinden.

#2 Eetkamerstoelen

Comfort is key! Kies vooral voor eetkamerstoelen die fijn zitten. Zo is het geen straf om uren te tafelen. Maak je een statement of juist niet? Kijk vooral naar wat bij jouw stijl past. Verschillende stoelen zorgen voor een luchtige uitstraling. Als je weinig ruimte hebt is een bankje tegen de muur dus een goed idee. Allemaal knus tegen elkaar aan schuiven, zo kunnen er extra veel mensen op. Gezelligheid gegarandeerd. 

#3 Serveer je gerechten in stijl

Wat is een etentje zonder mooi servies? Zo komt de eetkamertafel pas echt tot leven en voeg je meteen sfeer toe. Begin met het kiezen van een kleurenpalet, dit zorgt voor eenheid en rust. Stapel de borden en kommen voor alle gangen op elkaar. Voor een speels effect voeg je mooie statement items toe, zoals dinerkaarsen in bijzondere kandelaars. Combineer dit met mooie linnen servetten en chique wijnglazen voor een instant restaurant look. Tot slot is het altijd goed om na te denken over het afgarneren van je gerecht. Doe dit met iets meer stijl dan normaal door bijvoorbeeld een takje groente eroverheen te leggen, en het gerecht ziet er meteen helemaal luxe uit!

#4 Knus 2.0

Voor een feestje zijn niet alleen de eetkamerstoelen en een mooi gedekte eettafel belangrijk. 

Een opgeruimd huis, goede muziek en gezellige verlichting zorgen voor een extra warm welkom voor je gasten. Denk hier dus goed over na van tevoren zodat de sfeer helemaal on-point is op de avond zelf. Snel die uitnodiging versturen dus en let’s get this party started!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *