Het verschil tussen glasweefselbehang en vliesbehang?

Het is gelukt! Je hebt je hypotheek gekregen, een mooi bod gedaan en uiteindelijk een nieuw huis laten bouwen. Dit vraagt natuurlijk om een felicitatie. Niet alleen omdat je een nieuwe woning hebt gekocht, maar ook omdat het leuke gedeelte nu gaat beginnen. Namelijk het inrichten van je nieuwe woning. Hoe leuk is het om helemaal opnieuw te mogen beginnen? Je eigen stijl bepalen, de kleuren van de muren en de lay-out van de keuken. Maar welke stappen moet je nu precies volgen? Wij helpen je op weg!

Belangrijke dingen eerst

Natuurlijk zijn alle grote en kleine dingen belangrijk om uiteindelijk jouw droomwoning te creëren. Toch zijn er een paar noodzakelijke dingen om over na te denken. Zoals waar de douche komt, de keuken en alle verlichting. De bouwer moet dit namelijk weten voor het aanleggen van elektriciteit en watertoevoer.

Hiernaast wil je nadenken over de juiste afwerking voor je muren. Wij raden aan om in zee te gaan met een professionele behanger. Hiermee bedoelen we niet dat je leuk patroontjes behang moet hebben in je woonkamer, maar het is een sneller alternatief voor het stuken van de muren. Je kunt hier kiezen voor glasweefselbehang of glasvliesbehang, waarbij de eerste gemaakt is van glasvezels. Hierdoor ontstaat er een mooie structuur in het behang. Wil je liever een gladde muur? Dan kies je voor glasvliesbehang, wat bijna niet te onderscheiden is van een gestucte muur. Natuurlijk zijn beide types geschikt voor verven.

Definieer je stijl

Het is niet logisch dat de woonkamer traditioneel is, maar de keuken ultramodern. De tijd nemen om je stijl te definiëren en te verfijnen, geeft eenheid aan het huis. Scrol gewoon eens door Pinterest of blader door woonmagazines om erachter te komen wat jouw stijl is.

Kies een kleurenpalet

Vervolgens ga je een kleurenpalet kiezen die bij je stijl hoort. Het is belangrijk om dit met elkaar af te stemmen, want bij een Scandinavisch interieur horen geen groene muren en een rode bank.

Denk vervolgens na over waar je welke kleur gaan implementeren. Gebruik je de gekozen kleur blauw voor een accentmuur of als bankkleur? Het is altijd verstandig om hierover in overleg te gaan met een interieur specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *