Het verschil tussen houten jaloezieën en bamboe jaloezieën

Houten jaloezieen zijn populairder dan ooit. Loop door een willekeurige straat en je spot zeker een aantal huizen met een prachtige houten jaloezie in het interieur. Logisch, want zo’n jaloezie zorgt direct voor meer sfeer en luxe in huis. Sinds kort krijgen de houten jaloezieen op maat toch iets meer concurrentie. En van bamboe jaloezieen, wel te verstaan. Wat is nou het verschil? En wat zijn de overeenkomsten? Let’s find out

Het verschil in materiaal

Dit is een inkoppertje. Houten jaloezieën zijn gemaakt van Lindehout of Abachi hout. Bamboe jaloezieën zijn, zoals de naam het al zegt, gemaakt van bamboe hout. De eerste variant (van Lindehout of Abachi hout) zijn wat goedkoper, omdat dit in grote getalen in wordt gekocht door verschillende aanbieders. Vooral horizontale lamellen van Lindehout zijn fijn voor de portemonnee. Dit type hout is erg bewerkelijk en kan in veel verschillende kleuren worden gelakt. Enige nadeel: er is geen houtnerf aanwezig. Bij Abachi hout is dit wel het geval. 

Tip van de redactie: vraag altijd gratis kleurstalen aan als dit kan! De kleur kan op je beeldscherm namelijk iets anders overkomen dan in het echt. En zeg eens eerlijk: het is toch ook wel heel makkelijk om kleurstalen bij je muur te houden, zodat je kunt vergelijken welke kleur het beste bij je interieur past. Met een laptop is dat toch net iets anders. 

Exclusiever en dunner

Bamboe jaloezieën zijn wat exclusiever. Het hout is een stuk dunner dan bij lamellen van Lindehout en Abachi hout. Hierdoor is de pakkethoogte – de hoogte van de bovenbak en de horizontale lamellen in opgetrokken toestand – van bamboe jaloezieën ook wat kleiner. Handig als je je nieuwe jaloezie boven een raam of deur wil hangen, bijvoorbeeld! En het fijne: hier is een duidelijke houtnerf te zien. Je betaalt er wel iets meer voor. Maar dat is het ook zeker waard. Let je er wel op dat dit type raamdecoratie alleen verkrijgbaar is in lamelbreedte 50mm? Bij Abachi houten jaloezieën heb je ook nog de keuze uit de lamelbreedtes 25mm en 70mm. 

Beide geschikt voor vrijwel elke situatie

Twijfel je nu welk type horizontale lamellen het beste bij jouw interieur past? Geen stress, want veel verschil is er niet. Oke, de ene lamel is wat dunner dan de andere lamel en daardoor iets makkelijker op te trekken (bij een grote houten jaloezie moet je soms wat kracht gebruiken om de lamellen op te trekken). Maar verder? Ze staan beiden prachtig in de woonkamer, keuken, op kantoor en in de slaapkamer. 

Abachi jaloezieen en bamboe jaloezieen zijn vergelijkbaar in prijs. De houten jaloezieen gemaakt van Lindehout is vriendelijker voor de portemonnee. Goed om rekening mee te houden! Meet je gewenste maten op en voer ze in bij de webshop waar jij je jaloezieen wil bestellen. Zodra je de maten en kleur hebt aangegeven, zie je direct de prijs. Wel zo handig! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *