Hoe bereid je jouw woning voor op het insecten seizoen?

woning
woning

Het is officieel lente en dat betekent dat er ook steeds meer insecten in en rond ons huis gaan rondvliegen. Rondom je woning kun je dan ook vrij weinig aan doen. Het is echter wel fijn dat de insecten buiten je woning blijven, zodat je in je eigen woning er geen extra ergernis aan ondervindt. In dit artikel geven we een aantal tips om je goed voor te bereiden op het insecten seizoen.

Houd insecten buiten met een vliegenraam

Wanneer het eenmaal wat warmer gaat worden is het voor je woning ook belangrijk dat er regelmatig wat frisse wind in de woning zal komen. Deze frisse wind moet uiteraard niet de oorzaak zijn van het aantal insecten dat vervolgens de woning binnenkomt. Om dit te kunnen is het belangrijk dat bij het openzetten van ramen en deuren de insecten tegelijkertijd worden tegengehouden. Hiervoor is het plaatsen van een vliegenraam de ideale oplossing. Hierdoor kun je gemakkelijk ramen en deuren openhouden. Een vliegenraam of vliegendeur is immers zeer gemakkelijk te plaatsen voor de ramen en deuren. Afhankelijk van het type raam of deur kun je een geschikt variant uitkiezen.

Zet bestrijdende middelen in om insecten buiten te houden

Helaas is het niet altijd mogelijk om insecten helemaal buiten te houden. Voor dat kleine aantal dat dan wel naar binnen glipt kan met bestrijdende middelen zoveel mogelijk geprobeerd worden om de insecten buiten de deur te houden. Denk hierbij aan een bepaalde spray of een stick voor op je huid. Het zorgt ervoor dat je dan in ieder geval niet te gestoken zal worden. Daarnaast zijn er ook bepaalde producten die de insecten ook daadwerkelijk kunnen doden zodra ze binnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische vliegenmepper.

Vermijd vochtige plekken in je woning

Insecten houden ervan om zich in wat vochtige plekken te nestelen. Het is dan ook belangrijk om deze vochtige plekken zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor de insecten. Dit kan door op deze plekken bepaalde geurtjes te plaatsen wat de insecten zullen afweren. Zo kan de geur van citronella muggen weghouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *