Hoe besparen op je printkosten?

Ben je ook elke maand zo veel geld kwijt aan printkosten en zou je deze kosten graag wat naar beneden brengen? Hieronder geven wij jou enkele gemakkelijk toepasbare tips!

Let op de inkt die je koopt

We kennen verschillende soorten inkt, waaronder kloon inkt en originele inkt.

Originele inkt

Originele inkt is inkt die afkomstig is van de fabrikanten die de printers ontwikkelen. Elke printer fabrikant ontwikkeld dus ook inkt die compatible is met de printer die zij ontwikkelen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld HP 302 inkt, of Brother LC-223 inkt. Dit is dus inkt die geschikt is voor deze specifieke printers en ook gemaakt is door deze printerfabrikanten.  

Kloon inkt

Kloon inkt is echter ook compatible met dezelfde printers alleen niet ontwikkeld door de printerfabrikanten. En dat brengt een voordeel met zich mee. Het is namelijk zo dat de printerfabrikanten een slim trucje hanteren. Ze bieden de printers aan tegen spotprijzen. Het verdienmodel zit hem echter in de cartridges of toners. Deze moeten de printers uiteindelijk terugverdienen. Er wordt namelijk nauwelijks winst gemaakt op de printers. En daarom betaal je een veel hogere prijs voor deze cartridges of toners. 

Nog meer manieren om te besparen op je printkosten

Wanneer je bovenstaande tip toepast, bespaar je al snel tot 80% op je printkosten. Er zijn echter nog een aantal slimme en gemakkelijk toepasbare trucs om nog meer te besparen.

Dubbelzijdig printen: naast het besparen op je inkt, kun je ook nog besparen op papier. Door dubbelzijdig te printen, verspil je minder papier en dit scheelt dus in de aankoop hiervan. 

Zwart-wit inkt: wanneer je alleen in zwart-wit print, zul je dit ook al snel terug zien in je portemonnee. Zwart-wit inkt is namelijk goedkoper dan kleuren inkt. 

Printkwaliteit: door de kwaliteit van minder belangrijke printjes naar beneden te stellen kun je ook nog besparen op je printkosten. Hoe lager de kwaliteit van een printje is, hoe minder inkt er verbruikt wordt. 

Minder printen: let op wat je print en print alleen noodzakelijk dingen uit!

Ander lettertype gebruiken: Sommige lettertypes verbruiken minder inkt. Bijvoorbeeld Garamond of Ecofont. Ecofont is zelfs een lettertype dat hiervoor speciaal is ontwikkeld. Je hiervoor wel een licentie aanschaffen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *