Hoe herken ik optrekkend vocht?

Vochtproblemen wil niemand in huis en voorkomen we graag. Op het moment dat het kwaad al geschied is kan het namelijk vele nadelige gevolgen met zich meebrengen. Denk jij last te hebben van Optrekkend vocht in jouw woning, maar weet je niet zeker of het ook echt om optrekkend vocht gaat? Het kan soms lastig te zijn om te herkennen. We zullen in het artikel van vandaag voor je op een rijtje zetten hoe je optrekkend vocht kunt herkennen, zodat je eenvoudig kunt nagaan of jij last hebt van optrekkend vocht in huis. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder.

De symptomen van optrekkend vocht

Optrekkend vocht kan op verschillende plekken in jouw woning voorkomen, maar zie je eigenlijk vooral op de muren. In het geval van optrekkend vocht, stijgt water via de bakstenen of voegen omhoog. Optrekkend vocht is vooral zichtbaar op de begane grond of in de kelder, maar eigenlijk helemaal niet op de bovenverdiepingen. Er zijn enkele symptomen waar je optrekkend vocht aan zou kunnen herkennen. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Behangpapier dat loskomt
  • Plinten die loslaten
  • Verf dat afbladdert
  • Een muffe geur
  • Schimmel
  • Natte plekken

De (nadelige) gevolgen

Mocht je één van bovenstaande punten herkennen is het belangrijk dat je meteen in actie komt. Niet alleen zorgt optrekkend vocht voor een wat minder fraai uitzicht, ook kan het ontzettend ongezond zijn om in een omgeving te wonen waar optrekkend vocht aanwezig is. Het kan een boel nadelige gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Zo kunnen de schimmels en bacteriën die zich schuilhouden in het optrekkende vocht onder andere luchtwegproblemen veroorzaken. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je meteen ingrijpt op het moment dat je denkt te maken te hebben met optrekkend vocht, om zo schade aan je woning en gezondheidsproblemen te kunnen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *