Hoe kies je het juiste bed?

Of je nu een twintiger bent, of een senior, iedereen heeft baat bij een goed bed. Een goede nachtrust is belangrijk om overdag voldoende energie en helderheid te hebben. Het tegenovergestelde is natuurlijk ook waar: een slechte nachtrust zorgt veelal voor verminderde lichamelijke en mentale energie. Diverse factoren dragen bij aan een goed slaappatroon, maar een goed bed is onmisbaar wanneer je het beste wilt voor jouw slaap. Maar waar moet je nu op letten bij het uitkiezen van het juiste bed? Met zo veel keuze en opties, kan het een uitdaging zijn om te navigeren door beddenland. Er zijn echter een aantal punten waar je rekening mee kunt houden wanneer je op zoek bent naar het juiste bed. Op deze manier vind je gemakkelijk een bed wat voldoet aan jouw wensen en voorkeuren.

Welk formaat bed past bij jou?

Wanneer je een nieuw bed wilt kopen, zijn de afmetingen natuurlijk van belang. Hoeveel ruimte heb je precies in jouw slaapkamer? Zo kan je een twijfelaar kopen, maar ook een eenpersoonsbed of tweepersoonsbed behoren tot de standaard afmetingen. Een twijfelaar is zit net tussen een eenpersoons- en tweepersoons bed in. Dit maatje is ideaal wanneer je een compacte slaapkamer hebt, maar wel voldoende ruimte wilt hebben voor twee personen (of zelf graag de ruimte hebt!). Naast de standaard maten, kan je er ook voor kiezen om een bed te laten ontwerpen. Op deze manier kan je zelf de afmetingen bepalen om het perfecte bed voor jouw slaapkamer te laten maken.

Design of standaard bed?

Wil jij een uniek bed dat helemaal is afgestemd op jouw wensen? Design bedden komen in veel verschillende uitvoeringen en formaten, maar kunnen ook volledig op maat gemaakt worden. Niet alleen de afmetingen, maar ook het materiaal van het bedframe, de soort ombouw en extra functies zoals een hoog laag bed of spotjes kunnen ingebouwd worden. Beddenwinkel de Suite heeft een team van beddenspecialisten die het perfecte bed voor jou kunnen ontwerpen. Daarnaast heeft deze beddenwinkel ook standaard formaten die er zeer stijlvol uitzien. Het voordeel hiervan is dat de kosten lager liggen dan een bed dat speciaal op maat is gemaakt. Zo geniet je toch van de luxe van een design bed, zonder dat je veel geld kwijt bent.

Extra snufjes voor jouw ideale bed

Door de huidige technologie, zijn er ontwikkelingen die jouw slaapcomfort aanzienlijk kunnen verhogen. Hierbij kan je denken aan functies zoals een verstelbaar hoofd- of voeteinde. Ideaal wanneer je graag tv-kijkt of een boek leest in bed. Ook handige verlichting met bewegingssensoren zorgen ervoor dat je ’s nachts geruisluis het bed weer terugvind in het donker, zodat je partner niet wakker wordt. Of wat dacht je van LED-verlichting aan de zijkanten of bovenkant van het bedframe? Hiermee creëer je extra sfeer in de slaapkamer, om rust of juist meer romantiek in te brengen. De beddenspecialist de Suite kan jou voorzien van advies op maat, zodat je er niet alleen voor staat in de zoektocht naar het perfecte bed.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *