Hoe maak je de perfecte tuin?

Het is logisch dat je een mooie tuin wilt hebben, maar hoe kun je nou net dat kleine beetje extra hebben dat jouw tuin mooier maakt dan alle andere tuinen? In dit artikel lees je de slimme trucjes en tips voor hoe jij jouw tuin perfect kunt maken.

De planten

Het is natuurlijk mooi om een kleurrijke tuin te hebben, maar welke planten passen nou bij jou en welke planten scoren over het algemeen goed? Welke planten het beste bij jou passen kan ik niet zeggen, maar over het algemeen vinden mensen paarse bloemen prachtig, denk aan lavendel, viooltjes, madeliefjes etc. Paars past goed bij een mooie groene heg of andere groene planten zoals haag. Ook klimplanten met een mooie rozenstruik scoren goed, deze combinatie zorgt voor een mooie opvulling van je tuin en een gezellige prachtige omgeving, bovendien is het super romantisch. Je kunt de planten in de grond planten, in potten doen of je kunt ze in een plantenbak doen. Daarnaast zul je na moeten denken of je misschien een mooie boom in je tuin wilt, de meeste mensen kiezen dan voor een mooie bloesemboom.

Keien/kiezels

Een mooie toevoeging aan je tuin zijn een aantal keien of kiezels. Daarnaast zijn ze onderhoudsvrij en je kunt ze goed combineren met een paar mooie plantenbakken. Zorg er wel voor dat de kiezels een beetje netjes verzameld blijven op de plek waar ze horen te liggen, niet dat ze op de stoep komen of als je dit in je voortuin gebruikt op de oprit of op straat.

Hout

Wanneer je eventuele tuinmeubels aan wilt schaffen, kijk dan eens naar houten meubels. Hout is een materiaal dat echt een gezellige en warme sfeer creëert. Met houten meubels kun je een mooi terras, knusse zithoek, of een gezellige bar maken. Met een aantal kussens voor extra comfort kun jij deze warme zomer 100% genieten. Ook kun je houten plantenbakken aanschaffen om de houten sfeer door te trekken over de hele tuin. En wil je geen lelijke containers/kliko’s/vuilnisbakken in je tuin hebben staan, kun je ook een prachtige container ombouw kopen.

Hopelijk heb je door deze tips een goed idee gekregen om jouw tuin de perfecte tuin te maken, we wensen je veel succes met het bouwen van jouw nieuwe tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *