Hoe moet je een houten vloer dweilen?

Ben je pas verhuist of is de huidige vloer echt toe aan vervanging. Dan is het de hoogste tijd om in actie te komen. Laat je informeren, inspireren en kies uiteindelijk wat het best bij jouw en het huis past. Want een vloer leggen, dat is zo gedaan. Maar je wilt er natuurlijk wel jaren plezier van blijven hebben.

Om op het laatste terug te komen. Een vloer is het meest gebruikte onderdeel in huis. Het geeft kleur, levendigheid en biedt bescherming. Maar het is zeker ook van belang dat je de vloer goed blijft onderhouden. Zo blijft de kleur langer mooi en hiermee voorkom je ook gelijk dat vlekken aanwezig blijven.

De ideale vloer

Of je nu kiest voor een onbehandelde houten vloer of een eiken vloer die je woonkamer voorziet van een warme, sfeervolle uitstraling. Een ding is zeker, de houten vloeren doen het altijd goed in huis. Het is slechts een kwestie van smaak en hoe je de rest van het interieur er op aanpast. Je hebt als het ware een vloer met natuurlijk karakter en daarom ook dat deze goed onderhouden moet worden. Denk maar eens aan het dweilen. Wanneer je teveel water gebruikt, kan het voorkomen dat de vloer bol gaat staan. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Goede behandeling voor de vloer

Wanneer de eiken vloeren helaas te nat zijn geworden door een lekkage of misschien wel door het dweilen. Dan kan je het best met een vocht absorberende doek de houten vloer zo snel mogelijk droog maken. Strijk vervolgens met een droge handdoek alle planken zorgvuldig droog. Bij een lekkage kan je daarna het best een zeil neerleggen over de houten vloer en eventueel emmers plaatsen. Op deze manier houd je de vloer droog en voorkom je dat hij krom gaat buigen of bol komt te staan. 

Heeft jouw houten vloer geen waterschade opgelopen, maar wil je deze wel graag goed onderhouden. Dan kan je er voor kiezen om gebruik te maken van hardwax olie bij onbehandeld hout. Deze zorgt ervoor dat de kleur en de houten tinten beter tot zijn recht komen. Je brengt het eenvoudig aan, in 2 lagen. Echter dient het wel 24 uur te drogen. Dus doe dit op een moment dat je een weekendje weg gaat of bij een andere gelegenheid. Zodat de olie goed kan inwerken in de eiken vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *