Hoe regenwater van een dak wordt gefilterd

Regenwater oogsten voor gebruik in huis, in de landbouw, kantoor en andere commerciële omgevingen wordt steeds populairder. Door regenwater op te slaan voor later gebruik, kan je de water- en rioolrekeningen verminderen en kan je een tuin water geven met zachter regenwater in plaats van behandeld kraanwater met een filter regenwater. Het gebruik van regenwater in een wasmachine of in landbouwsproeiers kan ook het gebruik van chemische conditioners verminderen.

Wanneer je water van jouw dak verzamelt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat het wordt gefilterd voordat het in watertanks wordt opgeslagen, zodat het zo schoon mogelijk is en niet zuur of stinkt, voordat je het gebruikt.

In een professioneel regenwateropvangsysteem, of het water nu in een bovengrondse tank wordt opgeslagen of in de grond wordt begraven, zijn er vier hoofdcomponenten die je nodig hebt als je het regenwater wilt gebruiken in niet-drinkbare situaties, zoals toiletten, doorspoelen, wasmachines, voertuigen wassen, tuin besproeien, gewassen besproeien of besproeien etc. Je zal extra stappen moeten nemen als je het regenwater verder wilt filteren om te drinken.

Of je alle vier de stappen in jouw systeem opneemt, is aan jou. Ze worden altijd aanbevolen voor ondergrondse systemen, maar voor kleinere tuinsituaties waar je het water vrij regelmatig gebruikt, heeft je misschien alleen de eerste stap nodig – een goede regenpijpfilter. Als je het water pompt, moet je ook altijd de vierde stap opnemen- de zwevende inlaat en voor alle andere situaties zijn alle vier de stappen het beste – vooral voor wanneer je water van daken van meer dan 200 m2 oogst.

Als jouw regenwateropvangsysteem (voor niet-drinkbaar gebruik) alle vier de reinigingsstappen heeft, zal je geen problemen met de waterkwaliteit tegenkomen, zoals bruin water, stinkend anaeroob water of slib blokkerende leidingen of waterpompen.

Het vier stappen reinigingsproces, dat hieronder wordt beschreven, maakt gebruik van natuurlijke processen en het natuurlijke gedrag van het water in de tank om ervoor te zorgen dat je altijd het schoonste regenwater gebruikt. Als je alle vier de stappen volgt, hoef je nooit chemicaliën aan jouw wateropslagtank toe te voegen, het slib op de bodem van de tank schoon te maken of een “first flush” – systeem te gebruiken en verlies je de eerste hoeveelheid regen die valt en je zal zeker geen vervelende bruine watervlekken in jouw toiletreservoirs krijgen.

  • Stap 1: Filter het water voordat het in de opslagtank komt
  • Stap 2: Zuurstof het water
  • Stap 3: Hevel eventuele zwevende deeltjes weg
  • Stap 4: Monteer een bewegend fijnmazig filter voor de pomp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *