Hoe vind je de raamdecoratie die bij jouw woning past?

Is jouw woning toe aan vernieuwing? Of ga je binnenkort verhuizen? Dan is nieuwe raambekleding een absolute must. Met nieuwe raambekleding geniet je niet alleen van veel praktische voordelen, maar maak je jouw interieur ook nog eens helemaal compleet. Raambekleding dient tegenwoordig allang niet meer enkel praktisch te zijn. Het wordt ook gebruikt om een statement te maken. Dienen als absolute eyecatcher. Het kiezen van de juiste raambekleding is dan ook ontzettend belangrijk. Dit is echter geen eenvoudige opgave. Het aanbod is immers enorm groot. Hoe vind je dan de raamdecoratie die bij jouw woning past? In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

Raamdecoratie op maat laten maken 

In de bouwmarkten zie je heel veel kant-en-klare raambekleding. Helaas zijn er maar weinig woningen die echt over standaard maten beschikken. Daarom is het slimmer om voor raambekleding op maat te kiezen. Zo weet je zeker dat de raambekleding perfect op het raam aansluit en geniet je van meer voordelen. Zowel op het gebied van uitstraling als functionaliteit. Kies je voor buiten shutters, dan worden deze altijd geheel op maat gemaakt. Het maakt dan niet uit welk formaat het raam heeft of wat voor soort het is. De raambekleding past eigenlijk altijd.

Denk na over de functie binnen de ruimte


Bedenk van tevoren goed in welke ruimte de raambekleding komt te hangen. Dit bepaalt immers ook voor een groot deel de functie van de raamdecoratie. Raambekleding in de woonkamer heeft bijvoorbeeld een geheel andere functie dan raambekleding in de slaapkamer. Voor de slaapkamer kies je bijvoorbeeld liever voor verduisterende gordijnen, terwijl je in de badkamer juist liever voor aluminium jaloezieën kiest. Louvre luiken kopen is juist weer een goed idee in de woonkamer om een echte landelijke uitstraling te creëren.  

De juiste uitstraling 

Denk ook goed na over de uitstraling van de raambekleding. Dit heeft grote invloed op de sfeer in de rest van de ruimte. Bij een landelijk interieur kies je bijvoorbeeld voor natuurlijke en lichte materialen, terwijl je bij een industrieel of modern interieur juist eerder neigt naar donkere kleuren en robuuste materialen. Gelukkig zijn de meeste soorten raambekleding tegenwoordig in vrijwel alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor kan je ze geheel naar wens en jouw persoonlijke interieurstijl samenstellen. Zo creëer je de uitstraling die bij jouw woning past. 

Hoe moet de raambekleding gemonteerd worden? 

Voordat je nieuwe raambekleding koopt, is het eerst belangrijk om goed na te denken over de wijze waarop deze gemonteerd moet worden. Is er voldoende ruimte boven het raam? Gaat het raam naar binnen of naar buiten open? Op basis van deze antwoorden ontdek je eenvoudig hoe de raambekleding precies gemonteerd moet worden. Ga op zoek naar raambekleding die beter bij deze installatiemethode past. Zo zijn shutters bijvoorbeeld een betere keuze wanneer het raam regelmatig open moet. Zeker in vergelijking met jaloezieën. Goed om daar rekening mee te houden.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *