Hoe vloertegels zelf onderhouden en schoonmaken?

Vloertegels

Een tegelvloer is zonder enige twijfel een enorme aanwinst voor je woning – zowel op het vlak van uitstraling als comfort en duurzaamheid. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je de tegels van je vloer goed onderhoudt, net zoals dat bij elk element in je interieur het geval is.

Het schoonmaken en onderhouden van een tegelvoer is op zich niet zo’n complexe opdracht, maar het loont wel de moeite om er wat meer informatie over te zoeken. Weet je niet zo goed hoe je aan het schoonmaken van je tegelvloer moet beginnen? Laat onderstaande tips je dan helpen!

De beste tips voor het schoonmaken van een tegelvloer

Vloertegels ogen stijlvol, verzorgd en modern – zolang je ze op de juiste manier onderhoudt. Enkele interessante tips:

1. De vloer regelmatig stofzuigen

Wil je problemen vermijden met je tegelvloer? Stofzuig of veeg de tegels dan regelmatig! Op die manier ziet de vloer er meteen veel properder uit én hoef je later niet af te rekenen met hardnekkig stof en vuil. Gebruik bij voorkeur een zachte bezem, zodat steensoorten als marmer niet beschadigd worden.

2. Gebruik warm water

Zolang er zich geen vettige vlekken of hardnekkig vuil op de vloer bevindt, kan je de tegels proper houden door regelmatig warm water te gebruiken. Een mengeling van warm water met een schoonmaakproduct is vaak al wat je nodig hebt om je tegelvloer er binnen de kortste keren weer als nieuw te doen uitzien!

3. Een ontsmettend middel tegen vlekken

Ook een goed idee om je vloer vuil- en vlekvrij te houden, is een ontsmettend middel gebruiken als je de tegels schoonmaakt. Na het reinigen van de vloer gebruik je een spuitbus met reinigend middel om hardnekkige vlekken en vuil weg te krijgen. Het resultaat is dat je tegelvloer er meteen nog veel properder zal uitzien. Zijn de vlekken echt héél oud of hardnekkig? Gebruik dan een mengeling van azijn en water!

4. Schimmels verwijderen uit je tegelvloer

Vaak hebben tegelvloeren te maken met schimmels ten gevolge van vocht dat zich heeft opgehoopt en niet tijdig werd verwijderd. In dat geval is er één goede manier om korte metten te maken met de vuiligheid: een mengeling van water en ammonia. Dit mengsel is uiterst reinigend en verwijdert schimmelplekken in géén tijd!

5. Gebruik eventueel rubberen handschoenen 

Als je je huid wil beschermen tegen de bijtende producten die je gebruikt of de schimmels die je wil verwijderen, dan zijn stevige, rubberen handschoenen een goed idee. Niet alleen is het met handschoenen aangenamer werken, ook zullen eventuele sterke, bijtende producten je huid niet beschadigen.

Gebruik de bovenstaande tips om je tegelvloer optimaal te reinigen en voor je het weet ziet die er weer helemaal als nieuw uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *