Houd insecten buiten de deur met een rolhor

Zodra het lekker weer wordt gaan veel mensen meer buiten leven. De ramen en deuren staan open, de frisse lucht komt naar binnen maar ook insecten krijgen vrij spel. Met een praktische rolhor kun je deze lastpakken gemakkelijk buiten de deur houden, zodat je ’s avonds geen last hebt van zoemende muggen in de woon- of slaapkamer.

Wat is een rolhor?

Een rolhor is een handige en zeer veelzijdige rol die je voor bijna iedere deur of elk raam kunt plaatsen. Je bent hierbij niet afhankelijk van de kozijnsituatie of de draairichting. De rolhor biedt dus een passende oplossing voor bijvoorbeeld een draairaam of een schuifpui. Je hebt de keuze uit verschillende formaten en uitvoeringen, zodat je ervoor kunt zorgen dat er genoeg frisse lucht je woning in kan komen terwijl muggen, vliegen, wespen en andere insecten buitengesloten worden.

Eenvoudige plaatsing

De rolhor werkt met een cassette systeem. Het gaas van de rolhor rolt op in een cassette. Deze zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar, zodat je altijd wel een hor kunt vinden die past boven jouw raam of deur. Wat ook handig is, is dat de rolhor zeer weinig ruimte inneemt. Je hoeft deze namelijk niet open te slaan, maar kunt deze gewoon weer oprollen. Er zijn onder andere rolhorren beschikbaar die automatisch worden opgerold. Ook zijn er diverse sluitsystemen om uit te kiezen. Denk hierbij aan een kliksluiting, een magneetsluiting of een geruisloze druksluiting.

Een hor op maat laten maken

Wanneer je deuren en ramen standaardmaten hebben is het eenvoudig om een passende rolhor aan te schaffen. Ook zijn er horren op maat verkrijgbaar, zodat je ook de openingen in de woning af kunt schermen die een afwijkend formaat hebben. Kies je ervoor om een rolhor op maat te laten maken? Dan heb je net als bij de standaarduitvoeringen doorgaans keuze uit verschillende kleuren en uitvoeringen.

Muggen verjagen

Heb jij overmatig veel last van muggen rondom de woning? Loop dan eens een rondje om je huis en ga op zoek naar waterbronnen, zoals een stilstaande emmer met water, een oude regenton of een kleine vijver. Muggen leggen hun eitjes in dit water en iedere druppel water kan gebruikt worden als broedplaats voor de muggen. Giet stilstaand water weg en bedek de regenton of vijver met gaas om ervoor te zorgen dat de muggen hier geen eitjes meer kunnen leggen. Zo verminder je ook de overlast die je in de tuin hebt, zodat je lekker onder jouw schaduwdoek of op een zitzak kunt genieten van de buitenlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *