Houd je nieuwe (PVC) vloer als nieuw!

Je nieuwe vloer langer mooi houden

Je bent supertrots op je nieuwe vloer! Misschien heb je wel een mooie nieuwe visgraat PVC vloer of een rustiek houten vloer… Of je bent voor een warme zacht karpet gevallen. Hoe dan ook; deze prachtvloer wil je nu natuurlijk ook zo lang mogelijk als nieuw houden!

Kleine vuildeeltjes beschadigen je vloer op lange termijn

Kleine vuiltjes zoals zand en aarde kunnen op lange termijn schade aanrichten aan vooral harde vloeren. De kleine korreltjes komen van buiten naar binnen door schoenen, tassen of buitenspeelgoed. Even goed vegen of stofzuigen kan dit schurend vuil uiteraard makkelijk verwijderen, zorg hierbij dat de bezem niet te hard en de stofzuigermond niet versleten is om krassen te voorkomen. Maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen!  Door een schoonloopmat of droogloopmat van goede kwaliteit bij de deur(en) te plaatsen voorkomt dat vuil naar binnen gelopen wordt. Deze deurmatten schrapen het vuil goed van de schoenen af en nemen vocht voor 95% op en daarmee heb je een groot deel van het zand, aarde en vuil buiten de deur gehouden. Het voorkomt dus niet alleen beschadigingen, maar je zult ook merken dat je je vloer minder hoeft schoon te maken. Een win-win situatie voor wie niet van schoonmaken houdt.

Zorg voor een deurmat met een lange levensduur

Omdat je niet om de haverklap een nieuwe deurmat wilt kopen, is het belangrijk dat je een deurmat koopt die een lange levensduur heeft. Goede schoonloopmatten zijn gemaakt van sterke materialen zoals kokos, polyamide of aluminium. Voor elke sfeer is er wel een passende mat te vinden. Voor een natuurlijke uitstraling kies je bijvoorbeeld voor een kokosmat en wil je de nadruk leggen op kleur en design dan zijn vooral de matten van Forbo Coral Brush zeer populair.

Meer advies over een deurmat op maat?

Wil jij een mat in een specifieke vorm op maat laten maken of wil je meer advies over de verschillende deurmatten, al dan niet op maat gemaakt? Dan kun je je laten informeren door deze online specialist in droog- en schoonloopmatten. Met een goede deurmat in huis heb je langer plezier van je vloer en zul je tijd uitsparen doordat schoonmaken minder vaak nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *