Huren in plaats van kopen!

huren

Tegenwoordig zie je steeds meer dat artikelen worden gehuurd of geleased. Dit kan in veel gevallen veel voordeliger voor je uitpakken dan iets kopen. We weten natuurlijk dat je huizen kunt huren en auto’s kunt leasen, toch zie je ook steeds meer alle daagse artikelen te huur staan. Zo kun je tegenwoordig bedden huren in plaats van kopen. In dit stuk tekst worden de voordelen van huren voor je op een rijtje gezet.

  1. Geen onnodige risico’s

Als je artikelen koopt dan is het vaak zo dat je een grote smak geld in een keer moet neer tellen. Bij huren gaat het vaak om maandelijkse (kleinere) bedragen die je ook nog eens stop kunt zetten als je ze niet meer gebruikt. Zo kun je tegenwoordig statafels huren voor feesten. Veel mensen kopen een statafel voor relatief veel geld en gebruiken deze 1 à 2 keer per jaar, veel verzonken kosten voor weinig gebruik. De oplossing is dan ook huren, betalen voor gebruik.  Zo kun je ook een feesttent huren of andere feestartikelen.

  1. Verzeker jezelf tegen schade

Als jij een product koopt en deze beschadigd raakt, ben jij degene die voor de kosten moet opdraaien. Bij huren heb je vaak een optie om je te verzekeren tegen eventuele schade, je betaald dan een iets hoger maandelijks bedrag maar jij draait niet op voor de totale schade kosten.

  1. Betaal voor gebruik in plaats van bezit

Bij het kopen van producten betaal je voor bezit waar je bij huren vooral betaald voor het gebruiken van de product of dienst. Waar je vroeger een dvd kocht, betaal je nu een maandelijks bedrag voor de streamingsdiensten van Netflix. Je betaalt dus niet meer per film maar voor de streamingsdienst in zijn geheel. Voor de consument een stuk voordeliger en ook nog eens veel meer keuzemogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *