Infrarood panelen voor de badkamer

infrarood panelen badkamer

Infrarood panelen zijn bijzonder geschikt om de badkamer te verwarmen. Ook voor toiletruimtes wordt er steeds vaker gekozen voor infrarood verwarming. In dit artikel vertellen wij meer over infraroodpanelen als badkamer verwarming, spiegelverwarming, welk vermogen en hoe te monteren

Waarom kiezen voor infrarood panelen in de badkamer?

Het grote voordeel van infrarood panelen is dat ze stralingswarmte afgeven, waardoor ze direct objecten die zich voor of onder de panelen bevinden verwarmen. Deze stralingswarmte voelt als de warmte van zonnestralen. Heerlijk voor na het douchen of baden. De panelen warmen enorm snel je lichaam op, maar niet de lucht eromheen. Dat is een groot voordeel ten opzichte van traditionele verwarming. Je gebruikt de badkamer vaak slechts enkele korte momenten per dag, waardoor het onnodig is om de ruimte de hele dag te verwarmen. Als je kiest voor infrarood panelen in de badkamer dan bespaar je flink aan energiekosten.

Ruimtebesparend: een infrarood spiegelverwarming

Heb je een kleine badkamer? Of wil je gewoon graag ruimte besparen? Dan kan je het beste kiezen voor een infrarood spiegelverwarming. Deze spiegel-verwarmingspanelen kunnen boven de wastafel gehangen worden en zorgen voor voldoende stralingswarmte.

Welke vermogen infrarood verwarming?

IR-panelen zijn verkrijgbaar in vele verschillende afmetingen. Veel geldt: hoe groter het paneel, des te meer vermogen (kWh) het bevat. Hoeveel vermogen je in totaal nodig hebt is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk: grootte van de badkamer, aantal raamopeningen, aantal gebruikers, bijverwarming of hoofdverwarming en hoe is de badkamer geïsoleerd.

Infrarood panelen bevestigen

Nog een groot voordeel van infrarood verwarming is dat je dit type verwarming enorm gemakkelijk kunt bevestigen. Infraroodpanelen worden veelal aan het plafond bevestigd, waardoor de stralingswarmte naar beneden straalt. Infrarood panelen aan het plafond bevestigen is natuurlijk ook erg ruimtebesparend. Er is voor infrarood verwarming enkel een elektriciteitsaansluiting nodig. Geen gedoe met leidingwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *