Inkttank versus inktpatronen

Je hebt vast wel eens gehoord van hervulbare cartridges en inkttanks bij het aanschaffen van je printer. Deze twee zijn geen probleem totdat je problemen ondervindt met je afdrukresultaten. Er zijn printers met inkttanks en er zijn er ook met inktpatronen. Misschien wil je gewoon het verschil tussen de twee weten. Als je dit weet kun je verstandig je volgende printer aanschaffen. Het zal je ook helpen beslissen of je een hervulbaar inktpatroon nodig hebt of niet.

Het verschil tussen de twee

Een inkttank wordt ook wel een geïntegreerd bulkinktsysteem genoemd. Dit zijn printers die geen ingebouwde printkop hebben zoals die van inktcartridge-eenheden. In inkttanks wordt de inkt continu door de hele printer toegevoerd. Het is ingebouwd, wat betekent dat je het niet kunt veranderen of vervangen. Deze vereisen grondig onderhoud. De volgende in de rij is de inktcartridge. Het is het tegenovergestelde van de inkttank. Het wordt apart van de printer geleverd, maar heeft een speciaal compartiment. Inktpatronen worden geleverd in kleine kamers met een ingebouwde printkop gevuld met vloeibare inkt. Dit is waar hervulbare cartridges in het spel komen. Wanneer de inktcartridge leeg raakt, kun je deze vervangen door een nieuwe of een hervulbare cartridge kopen. Het is al jaren bewezen dat het bijvullen van inktpatronen effectief en efficiënt is.

Wat is beter?

Er is geen perfecte manier, maar je kunt de uiteindelijke beslissing nemen als je al je overwegingen hebt vastgelegd. Als je een goedkope en gemakkelijke manier wilt om je cartridge te vervangen, kun je het beste kiezen voor de hervulbare types. Het is een stuk goedkoper en voordeliger dan gloednieuwe cartridges. Je kunt er ook voor zorgen dat ze echt door het bedrijf van de drukker zijn vervaardigd. Hierdoor zijn ze 100% compatibel met je printer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *