Inrichting van je woning met duurzame materialen

zonnepanelen duurzaam

Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame inrichting. Bewuster wonen is beter voor het milieu en de leefomgeving. Elke groene woonwijk tot groene stadswoning kan meedragen aan een beter leefmilieu. Een inrichting van een woning zegt namelijk veel over iemand zijn persoonlijkheid. Het (her)gebruik van duurzame en natuurlijke materialen nodigt uit om zelf creatief aan de slag te gaan. In ieder gewenste woonstijl kun je met natuurlijke of gerecyclede materialen je huis inrichten. Probeer je woon inrichting met oude gebruikte natuurproducten bijvoorbeeld te combineren met nieuwe duurzame.

 

Duurzaam leven begint bij duurzaam wonen

Je kunt je eigen huis ‘Het Huis voor de Toekomst’ maken. Zelfs een woning in een drukke grauwe stad, kun je verbouwen tot een groene stadswoning. De stappen die je als eerste kunt maken zijn:

 

  • Overstappen op groene stroom
  • Zonnepanelen plaatsen
  • Gebruik van ledverlichting

 

Zorg dat je huis duurzaam geïsoleerd is, kostbare warmte verliezen leidt tot meer CO2-uitstoot en is slecht voor je gezondheid en milieu.

Je huis duurzaam inrichten

Nu de basis is gevormd met stroom en isolatie kun je je verder richten op de inrichting. Een goed binnenmilieu draagt bij aan een betere atmosfeer in huis. Bijvoorbeeld: vloeren van hout, bamboe, kurk, parket, natuursteen, wol of linoleum kunnen de lucht in je huis aanzienlijk verbeteren. Wanden van natuursteen, hout of duurzame wandbekleding als natuurverf, papierbehang en leemstuc geven je huis een positieve sfeerbepaling. Meubels van (steiger)hout of tweedehands kun je opknappen tot iets nieuws, waardoor het karakter krijgt. Voor hergebruikte accessoires kun je bijvoorbeeld leuke zelfgebreide kussentjes of dekentjes op de bank leggen. Bovendien geven ze een warme sfeer aan je huis. Met Led verlichting breng je de perfecte sfeerverlichting in huis en ze gaan jaren mee. Ze verbruiken 85% minder energie dan andere soorten verlichting en hebben een betere afvalverwerking.

 

Als je zelf niet creatief bent aangelegd, maar je wilt je inrichting met duurzame materialen verrijken schakel dan een interieurspecialist in. Een interieurspecialist is een professional in zijn/haar vak en kan je helpen om je woning de gewenste groene uitstraling te geven die je wenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *