Insecten buiten houden met horren

De winter is weer voorbij en dat betekent dat de tijd weer is gekomen waarin muggen en andere insecten zichzelf weer laten zien. In de lente is het ook zo dat deze insecten zich massaal gaan vermenigvuldigen, hier wil je natuurlijk alles behalve last van hebben. Je leest hieronder hoe je deze beestjes buiten houd met behulp van verschillende soorten horren.

Deurhorren

Iedereen houdt ervan, heerlijk de deur openen zodra het weer mooi weer is. Door de deur te openen op een zonnige en warme dag zorg je ervoor dat je optimaal geniet van de frisse lucht. Iets wat hiervan een groot nadeel is dat er niet alleen frisse lucht binnenkomt maar ook insecten. Het laatste wat je natuurlijk wilt is je laten tegenhouden om de deur open te doen omdat er anders insecten binnenkomen. Je kunt dan beter voor een andere oplossing kiezen waardoor je alsnog lekker de deur open kunt gooien, namelijk een hor. Deze kun je plaatsen in zowel je deur of raam. Een hordeur is een veel voorkomende soort en draait zich net als je deur gewoon naar binnen of buiten als je hem opent. Er is ook zoiets als een magneethor dit is een van de nieuwste versies van een hordeur, hierbij valt de hor door middel van magneetstrips terug op zijn plek. Daarnaast is er ook nog een lamellenhor, deze hor bestaat uit meerdere lamellen die opgehangen kunnen worden aan de bovenkant van een kozijn. Hierbij blijven ze op hun plaats door verzwaringselementen aan de onderkant van de lamellen. Deze lamellen zijn eigenlijk ideaal als je kinderen of huisdieren hebt waardoor er vaak naar binnen of buiten gelopen wordt. Tenslotte is er nog de rol-of plisséhor dit is een soort wordt welke open en dicht geschoven kan worden. Hierbij rolt de rolhor zichzelf op en de plisséhor vouwt zichzelf op. Vaak is het zo dat de deur in elke gewenste stand open blijft staan en hierdoor makkelijk te bedienen is.

Raamhorren

Ook je raam hoeft niet dicht te blijven tijdens warme zomerdagen om zo insecten buiten te houden. Omdat er verschillende soorten ramen zijn bestaan er ook verschillende soorten horren. Heb je bijvoorbeeld een draai-kiepraam of juist een dakraam dan is er voor ieder soort en speciale hor. Zo heb je een inzethor welke je klem zet tussen de onderkant en bovenkant van het kozijn en is uitermate geschikt voor een raam dat zich naar binnen en buiten kan draaien. Een groot voordeel van een inzethor is dat er geen boor of schroeven nodig zijn om deze te bevestigen. Ook een populaire hor soort voor je raam is een raamrolhor dit is een rolhor welke het gaas oprolt in een cassette. Zo rol je deze gemakkelijk op als je hem niet nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *