Intrede maken in je nieuwe woning? Let hier nog op

Er breekt een spannende tijd aan, je staat op het punt om te gaan verhuizen naar je nieuwe woning. Het maakt niet uit of je dit alleen doet of met het hele gezin, het zal spannend blijven. Het is een nieuwe en spannende stap in je leven. Maar voordat je, je helemaal kan gaan settelen in je nieuwe woning moeten er eerst nog een aantal hele belangrijke zaken geregeld gaan worden. Denk bijvoorbeeld aan de verhuizing van alle pullen naar je nieuwe huis. Ook moet je je adres gaan wijzigen. En zo zijn er nog een aantal verschillende dingen die je moet regelen. Het kan zijn dat je het overzicht helemaal kwijt bent en dat het je allemaal aan het duizelen is. En dat is te begrijpen want er komt een hele hoop op je af. Daarom vind je in dit artikel een aantal handige tips die je niet mag vergeten als je in je nieuwe woning intrede gaat maken.

De adres wijziging op tijd aangeven 

Als je een nieuwe woning hebt krijg je natuurlijk ook een nieuw adres. Het is daarom heel belangrijk dat je doorgeeft dat je een nieuw adres hebt. Dit moet zo snel mogelijk gedaan worden na de verhuizing. Het is zelfs een verplichting dat je het doorgeeft. Doe je dit niet omdat je het per ongeluk vergeten bent kan je zelfs een boete krijgen. Dit gebeurd ook al wanneer je het niet snel genoeg hebt doorgegeven.

Je verzekering

Wanneer je naar je nieuwe woning gaat verhuizen is het belangrijk om naar je verzekering te kijken. Het kan namelijk zijn dat er een aantal dingen aangepast moeten worden. Het kan ook zijn dat je een hele nieuwe verzekering moet gaan afsluiten. Daarbij is het belangrijk dat je rekening houdt met je inboedel. Kijk goed of je inboedel ook tijdens de verhuizing is verzekerd. Ook is het belangrijk om je verzekeringmaatschappij te laten weten dat je adres is veranderd. 

De verhuizing

Nadat je alle zaken hierboven hebt geregeld kan de verhuizing gaan beginnen. Al je spullen moeten van het oude huis overgebracht worden naar je nieuwe huis. Je kunt uit verschillende manieren kiezen hoe je dit wilt gaan aanpakken. Je kan er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Een hele verhuizing in je eentje doen gaat natuurlijk niet dus kan je beter even wat hulp vragen. Vraag wat familie en vrienden of zij jou misschien op een zaterdag zouden willen helpen. Het is dan wel handig als je een verhuisbusje huurt bijvoorbeeld. Dit is een goedkope oplossing om te gaan verhuizen. Maar deze optie kost wel veel tijd en is veel werk. Daarom kun je er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren. Wil je een verhuiswagen huren in Rotterdam omdat je hier naartoe gaat verhuizen? Of ben je opzoek naar een verhuisbedrijf in Rotterdam?  Je kunt wat rondvragen in je omgeving om wat advies. Maar je kunt ook via het internet opzoek gaan naar goede recensies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *