Is jouw bedrijfspand al klaar voor de zomer?

De zomer komt eraan.

Eindelijk.

Maar het lekkere weer dat de zomer met zich meebrengt is niet altijd even fijn.

Vooral als je in een kantoorpand werkt kan het zonnetje voor de nodige overlast zorgen.

Als je kantoor veel glazen ramen heeft dan wordt het nog leuker.

Vandaar de vraag:

Is jouw bedrijfspand al klaar voor de zomer?

Aan het einde van dit artikel weet jij wat je kunt doen om jou bedrijfspand zomerproof te maken.

Waarom zomerproof?

Veel bedrijven investeren niet in het zomer klaar maken van een bedrijfspand, maar geven wel een hoop geld aan productiviteittrainingen. Dat is een beetje tegenstrijdig.

Het is algemeen bekend dat je beter en harder werkt als je je fijn voelt. En wie vind het fijn om gebakken te worden tijdens zijn werk? Weinig mensen, dat kan ik je wel vertellen.

Daarentegen begrijp ik dat niet ieder bedrijf een enorm groot budget geeft, daarom zijn alle opties in dit artikel niet alleen zomerproof, maar ook budgetproof.

Instaleer een airco

Ja zo simpel is het.

Ik snap dat iedereen begrijpt dat dit de meest voor de hand liggende optie is, maar toch hebben enorm veel bedrijven geen airco of ander koelsysteem. Een airco doet het zware tilwerk en iedereen zal je dankbaar zijn.

Daarnaast zal het personeel productiever werken. Deze productiviteit zal de kosten van de koelsystemen makkelijk terug betalen. Een airco komt op een strategische plek meer tot zijn kracht op een strategische plek. Een plek waar het meeste effect heeft. Vaak is het lastig om zo’n strategische plek te vinden die in de buurt zijn van een frisse luchtbron. Je kunt met spirobuizen ervoor zorgen dat een luchtleiding wordt aangelegd naar de airco.

Vul je koelkast en diepvries

Er is niet zo verfrissend en oppeppend als een lekker koud drankje op een warme zomerse dag.

Beloon je team door ervoor te zorgen dat je koelkast altijd is gevuld met drankjes. Vind een moment op de dag dat je deze aanvult. Eventueel aan het einde van de dag of juist vroeg in de ochtend.

De timing is verder niet belangrijk, maar het gaat ook om het gebaar.

Zorg voor goede stoelen

Deze optie kun je zo uitgebreid aanpakken als je zelf wil.

Vaak wordt onderschat hoeveel warmte er wordt vastgehouden door een stoel. Het is daarom belangrijk dat de stoel een goede luchtstroom heeft.

Een leren bureaustoel zal overduidelijk een hoop hitte vasthouden en een rietenstoel zal dit een stuk minder doen. Dan valt nog te betwisten of een rietenstoel ergonomisch is, maar het is in ieder geval een minder warm.

De rietenstoel is meer om aan te tonen dat geen dure optie hoeft te zijn. Krukjes zijn nog betere opties.

Over het algemeen gaat het ook over laten zien aan je team dat je aan ze denkt en om ze geeft. Dit gevoel zal de motiveren en daarbij zal een coole ruimte tijdens een warme zomerse dag dit ook doen. Een echt win-win dus! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *