Je handdoeken op de juiste manier wassen

Of je nu een dure handdoek hebt van kwaliteit of een goedkope, het is belangrijk om er goed voor te zorgen. Met goed onderhoud blijft de handdoek lang zacht en gaat de handdoek zo lang mogelijk mee. Een van de belangrijkste redenen waarom de handdoeken na verloop van tijd in schuurpapier veranderen en niet meer lekker ruiken, is omdat zich zeepresten op de stof ophopen. Dit kun je voorkomen of zelfs ongedaan maken door ze goed te wassen. Met de onderstaande tips was jij de handdoeken op de juiste manier.  

Doe niet te veel handdoeken in de wasmachine 

Handdoeken zijn namelijk erg zwaar, vooral als ze nat worden van water. Daarom belast een trommel vol handdoeken de wasmachine zwaar. Bovendien kan zeepsop niet goed worden weggespoeld als de wasmachine vol is. Je krijgt dan stijve, platte handdoeken, die op de lange termijn slecht zijn voor de stof. 

Gebruik niet te veel wasmiddel 

Het is zelfs nog beter om iets minder te gebruiken dan door de fabrikant op de verpakking wordt aangegeven. Je handdoeken zijn nog steeds schoon, dus je kunt erop vertrouwen dat je wasmachine alle zeep goed kan afspoelen.  

Temperatuur 

Op de juiste temperatuur wassen is erg belangrijk. Warm genoeg wassen verlengt namelijk de levensduur van de handdoeken. Was ook niet te warm, omdat hoge warmte de vezels beschadigt. Alleen om ziektekiemen te doden is het nodig om te wassen op 60 graden. In alle andere gevallen is 40 graden perfect. 

Azijn 

Was je handdoeken elke twee maanden met azijn. Vul het wasverzachtercompartiment tot de max-markering met schoonmaakazijn of natuurazijn. De wasmachine zal het dan tijdens de laatste spoeling aan het water toevoegen. Azijn helpt bij het verwijderen van zeepsop en u zult merken dat uw handdoeken nog nooit zo zacht zijn geweest. De azijngeur verdwijnt volledig. 

Zuiveringszout 

Een andere veel voorkomende truc is om van tijd tot tijd een halve kop zuiveringszout aan je wasmiddel toe te voegen. Zuiveringszout helpt, net als azijn, zeepresten af te breken en helpt ook als je handdoeken naar schimmel gaan ruiken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *