Je huis koel houden met warm weer

In de afgelopen jaren zijn er zomers geweest waarin het alleen maar regende en we met een beteuterde blik naar buiten keken. Ondertussen verlangend naar een vakantie in een warm oord waar de zon altijd schijnt. Maar de laatste tijd hoeven we voor de zon niet meer af te reizen naar een verre bestemming; de zon heeft Nederland ondertussen ook gevonden. Maar hoe zorg je dat je woning lekker koel blijft op de dagen waar de temperatuur alleen maar lijkt te stijgen?

Houd de warmte buiten

Wanneer de temperaturen alleen maar stijgen, is het verstandig om de warmte ook buiten te houden. Houd daarom het liefst je ramen gesloten, zodat de benauwde lucht niet in je woonruimte blijft hangen. Het klinkt misschien niet heel fris, omdat er meestal wordt aangeraden om bijvoorbeeld je slaapkamer dagelijks te luchten. In dit geval kan je de ramen op een kiertje zetten, maar houd de gordijnen, luxaflex of lamellen gesloten. Blijft het benauwd in je woning? Dan is het geen overbodige luxe om ook eens te investeren in een goede ventilator of (mobiele) airconditioning.

clouds-429228_960_720

 

Schakel de apparaten uit

Zet jij ‘s ochtends nadat je het nieuws hebt gekeken de televisie in standby? Zonder dat je het merkt, geeft dit apparaat gedurende de dag steeds warmte af omdat het niet helemaal is uitgeschakeld. Daarnaast slurpt het ook nog eens energie en dat is minder gunstig voor je energierekening. Dit geldt niet alleen voor de televisie, maar ook andere apparaten die in standby blijven staan. Reden genoeg dus om deze helemaal uit te schakelen voor meer verkoeling in je huis en een minder hoge energierekening.

beach-1868047_960_720

Houd ook je eigen hoofd koel

Tijdens deze warme dagen zweet je al genoeg als je niet eens beweegt, maak het je daarom niet al te druk. Natuurlijk zijn er dagelijks dingen die moeten gebeuren zoals je werken en het huishouden, maar neem ook genoeg rust. Om jezelf hier aan te herinneren, kan je ook een aantal leuke dingen aanschaffen voor je interieur waar je wel in moet relaxen. Zoals een hangmat. Deze kan je buiten ophangen, maar ook binnen wanneer je het veel te warm vindt worden. Om het ophangen en verplaatsen van de hangmat gemakkelijk te maken, kan je een hangmatset kopen. Dan is het niet nodig om steeds aan de slag te gaan met beugels, haken en moeilijke knopen wanneer jij je hangmat in een andere ruimte op wilt hangen. Want je hoofd koel houden, daar draait het tijdens de warmste dagen in het jaar om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *