Je huis koel houden tijdens deze zomerse dagen

Héhé, daar is ‘ie dan. De zomer staat voor de deur! Dat betekent dat de temperaturen flink gaan stijgen deze week (en hopelijk ook volgende weken). Maar hoe zorg je er dan voor dat je het binnen nog aangenaam koel houdt? Met deze tips gaat het jou vast en zeker lukken!

Raamdecoratie dicht houden

Deze tip staat waarschijnlijk al over het hele internet, maar bij deze toch nog één keertje: zorg dat je raamdecoratie dicht is. Raamdecoratie op maat werkt vaak nog beter isolerend dan raamdecoratie in standaard maten die je in de woonwinkels kan kopen. Zorg dus dat je je nieuwe houten jaloezieen, rolgordijnen of gordijnen shopt bij een winkel of webshop zoals MijnHoutenJaloezieen.nl of een vergelijkbare website.

Waarom je raamdecoratie dichthouden? Je ramen werken deze dagen als een soort vergrootglas. De warmte van de zon krijgt extra ‘kracht’ door de ramen, waardoor het binnen in huis soms net een broeikas lijkt. Door je raamdecoratie te sluiten, zorg je dat er een extra laag ontstaat waar de warmte zich doorheen moet vechten. Die extra laag houdt de warmte dus flink tegen. Houten jaloezieën staan bekend om hun isolerende werking, maar een verduisterend rolgordijn of overgordijnen werken ook erg goed. En heb je screens, een parasol of een zonnescherm? Maak daar dan ook goed gebruik van. Hoe meer lagen, hoe beter en hoe koeler het dus binnen wordt!

Bevroren water neerzetten

Zie je het al voor je, overal bevroren flessen water in je huis? Gelukkig hoeft dat niet. Waar je wel flessen met bevroren water moet neerzetten, is voor je airco. Doordat de lucht van je airco direct tegen de fles met bevroren water komt, koelt de lucht die uit de airco geblazen wordt direct af. Zo maak je optimaal gebruik van je airco!

Je kan ook een handdoek of theedoek nat maken met koud water en deze voor je airco spannen. Zo haal je het maximale uit je airco.

Roosters open en luchten maar!

Overdag is het aardig warm buiten en is het echt aan te raden om ramen en deuren gesloten te houden. In de ochtend en avond is het echter een stuk koeler buiten, dus maak daar ook gebruik van! Zet de ramen en deuren open – en vergeet de deurstoppers niet – zodat de warme lucht plaats kan maken voor nieuwe, frisse lucht. Overdag kan je je roosters altijd open houden, maar houdt de temperaturen in de gaten.

Heb je nog andere tips om het binnen koel te houden? Wij zijn heel benieuwd. Hoe meer tips, hoe meer mensen straks kunnen genieten van een koele woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *