Je huis op orde houden? Deze tips helpen bij het huishoudelijke avontuur!

Het huishouden, een taak die letterlijk nooit ophoudt! Soms zien we door de bomen het bos niet meer en kan het een uitdaging zijn om het weer op te pakken. Hoe zorg je er nou voor dat je het jezelf behapbaar maakt? Wij delen graag onze tips om er voor te zorgen dat je woning er spik en span uit blijft zien! Lees je lekker mee?

Train jezelf om achter je kont op te ruimen

De meeste rommel ontstaat door alledaagse taken. We gebruiken bijvoorbeeld ergens een schaar en laten die liggen. Drinken een kop thee en laten de mok staan. Stuk voor stuk zijn dit kleinigheidjes die je zo ook weer opgeruimd hebt, maar als je dit op laat stapelen staat voor je het weet het hele huis weer vol met rommel! 

Probeer bij jezelf de mindset te kweken om constant een beetje op te willen ruimen, je zult zien dat dit minder moeite en tijd kost dan je verwacht!

De tafel netjes houden

De tafels in huis worden meestal erg intensief gebruikt. Hier wordt gegeten, gestudeerd, geknutseld, gelezen en nog veel meer. Zo heeft de tafel zelf een hoop te verduren! Wil je lang van je tafel blijven genieten? Dan kan het verstandig zijn om gebruik te maken van een tafelzeil. Dit klinkt misschien een beetje ouderwets, maar er zijn echt een hoop verschillende tafelzeilen en tafelkleden met de leukste prints en kleuren zodat je helemaal kunt matchen met je woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan een chique zwart plastic tafelkleed, dat ziet er nog zo slecht niet uit! 

Maak elke dag iets schoon

De gouden tip om ervoor te zorgen dat je het huishouden niet te veel laat verslonzen is het dagelijks oppakken van minimaal 1 taak. Maak de ene dag de keuken schoon en ruim de volgende dag de woonkamer op. Zo ben je met een minimale inspanning al snel klaar! Om het wat meer overzichtelijk te maken en voor jezelf net dat beetje extra incentive te geven kan het helpen om hiervoor een rooster te maken. Zo kun je binnen het gezin ook gemakkelijk de verschillende taken verdelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *