Je voordeur beveiligen met deze 3 tips

Een goede beveiliging van je woning is essentieel om inbrekers buiten de deur te houden. Het is echter niet altijd even gemakkelijk, om je woning van een degelijke beveiliging te voorzien. Inbrekers gebruiken immers steeds geavanceerdere tools om binnen te komen! Denk aan lockpicking, de klopsleutelmethode, enzovoorts. In dit artikel geven we drie handige tips, die je helpen de beveiliging van je woning te verbeteren.

Tip 1: zorg voor een goed slot op de voordeur

Deuren beveiligen doe je met de door het SKG beoordeelde sloten. Deze onafhankelijke partij geeft sloten een, twee of maximaal drie sterren. Des te hoger het aantal sterren is, des te groter is ook de weerstand die sloten bieden aan inbrekers. Het is gebruikelijk om een voor- of achterdeur van cilindersloten te voorzien. Ramen kunnen beveiligd worden met bijzetsloten. Deze sloten zijn ook geschikt voor de beveiliging van een schuttingdeur, de deur van een tuinhuisje, enzovoorts.

Tip 2: hang een beveiligingscamera op aan je gevel

Naast het gebruik van goede sloten op deuren in huis, kan het slim zijn om voor het gebruik van beveiligingscamera’s te kiezen. Deze camera’s schrikken inbrekers af en vergroten daarbij de pakkans. Mogelijk herkennen agenten de inbreker(s) op de door een beveiligingscamera gemaakte beelden. De camera komt het best tot zijn recht, wanneer deze aan de gevel langs de oprit wordt bevestigd of bij de voordeur hangt.

Tip 3: een alarmsysteem in huis installeren

Vergelijkbaar met het gebruik van beveiligingscamera’s, kan ook het gebruik van een compleet alarmsysteem interessant zijn. Tegenwoordig kun je een alarmsysteem geheel naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor magneetcontacten op deuren, een bewegingssensor op de overloop, enzovoorts. Op het moment dat het alarmsignaal geactiveerd wordt, zal dit inbrekers afschrikken.

Lees meer over de hulp die slotenmakers kunnen bieden bij het beveiligen van je woning op de website van een lokale slotenmaker.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *