Je woning omtoveren tot werkplek doe je zo!

Als de coronacrisis en de daarbij horende lockdown ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat thuiswerken zeker een overweegbare optie is! Thuiswerken biedt namelijk verschillende mogelijkheden die je bij het werken op kantoor niet hebt. Als je thuiswerkt kun je bijvoorbeeld langer slapen omdat je geen reistijd hebt van je woning naar werk. Ook hoef je je door thuis te werken nooit zorgen te maken om de tijdstippen waarop pakketjes worden bezorgd. Het hebben van een fatsoenlijke thuiswerkplek is echter wel een eerste vereiste om het thuiswerken comfortabel te maken. In deze blog vertellen we je hoe je van jouw thuiswerkplek een goede thuiswerkplek maakt!

Schaf kantoormeubelen aan

Kantoormeubelen zijn niet voor niets op een andere manier ontworpen dan ‘thuis’ meubelen. De kantoormeubelen zijn ergonomisch ontworpen en zorgen ervoor dat jouw lichaam de juiste steun krijgt. De kantoormeubelen zorgen ervoor dat jij de gehele dag door kan werken zonder dat je fysieke klachten krijgt. Kantoormeubelen kopen lijkt misschien een grote investering, maar naarmate je er meer gebruik van maakt zal deze investering het meer dan waard zijn. Het werken op kantoormeubelen verlaagt de fysieke druk op het lichaam en daarmee verhoogt daarmee automatisch jouw productiviteit. Als je voor een werkgever in dienst bent, kun je altijd met de werkgever in overleg gaan over de aanschaf van kantoormeubelen! Misschien is jouw werkgever wel bereid om een (groot) deel van de kantoormeubelen vergoeden! Het levert de werkgever immers ook geld op als haar of zijn werknemers vanuit huis werken.

Rust creëren

Om goed te kunnen werken is het essentieel om rust te creëren. Rust creëren kun je op verschillende manieren doen. Enerzijds kun je jezelf afsluiten van omgevingsgeluiden middels een koptelefoon of oortjes. Anderzijds kun je jouw werkomgeving zo rustig mogelijk inrichten. De beide factoren heffen elkaar niet op, maar ondersteunen elkaar juist. Als je in een rustige omgeving werkt met een koptelefoon op of oortjes in zul je je volledig kunnen ontspannen. Je zult vanzelf merken dat de werkzaamheden je beter afgaan als je deze uitvoert in een rustige sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *