Jouw eigen infrarood sauna plaatsen?

infarood sauna

 

Ben je opzoek naar een sauna voor in je eigen huis? In dit artikel vijf redenen waarom je dat zeker zou moeten doen.

Redenen infrarood sauna plaatsen

Er zijn vijf redenen waarom we allemaal een eigen sauna moeten hebben. Deze vijf redenen gelden zowel voor de traditionele als de infrarood sauna. Het betreft de gezondheid en daarom niet geheel onbelangrijk. Hieronder de vijf redenen:

  1. Spier- en gewrichtspijn verlichtend

De infrarood sauna maakt gebruik van korte golven en is daarmee zeer geschikt voor de spieren en gewrichten. Deze worden met deze golven namelijk direct verwarmd en dat voelt ook nog eens zeer aangenaam!

2.Minder ziek zijn

De sauna zorgt ervoor dat je minder verkouden bent en aan griep lijdt. In feite train je je lichaams afweersysteem en daardoor zal je minder snel ziek worden.

  1. Hogere weerstand

Dit sluit goed aan op het vorige punt. Het verhoogt namelijk de weerstand doordat je dus je lichaam traint bij een sauna sessie

  1. Helpt bij Astma en Bronchitis

Door middel van onderzoek zijn ze erachter gekomen dat door regelmatige sessies in de sauna aanvallen van bovenstaande ‘ziektes’ verminderd wordt.

  1. Lagere bloeddruk

Door sauna sessies zorg je ervoor dat je bloeddruk verlaagt. Je bloedvaten verruimen en het bloed wordt dunner bij een sessie.

Een infrarood sauna op maat is dan ook zeer aantrekkelijk om te plaatsen. Om de juiste keuze te maken raden wij wel aan een professional naar de situatie te laten kijken. Soms zijn er situaties waarbij de sauna niet zomaar geplaatst kan worden en dit kan voor onvoorziene kosten zorgen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *