Jouw keuken verbouwen op een budget: hoe doe je dat?

Iedereen is tegenwoordig met allerlei projecten aan de gang. We beschikken immers over wat meer vrije tijd dan normaal, waardoor we eindelijk belangrijke klussen van de bucket list af kunnen halen. Een van deze klussen is het verbouwen van de keuken. Maar dit kan al snel oplopen in de kosten.

Daarom is het populair om met een laag budget een keuken te verbouwen. Maar hoe doe je dat nou precies? In deze blog ontdek je drie tips die je hiermee helpen. Zo ben jij straks zo min mogelijk geld kwijt aan jouw keukenverbouwing.

Hergebruik jouw materiaal

Onze eerste tip is om volledig gebruik te maken van het materiaal wat je in huis hebt. Daarbij doelen we voornamelijk op het materiaal van jouw oude keuken. Deze kun je namelijk gedeeltelijk hergebruiken. Zo bespaar je jezelf een mooi bedrag en hoef je dit materiaal niet in een winkel aan te schaffen.

Kijk ook voor de zekerheid op zolder of in de schuur voor materiaal van andere verbouwingen. Er is namelijk een kans dat je ook dit materiaal kunt hergebruiken voor de verbouwing van jouw keuken. Onderschat niet hoeveel impact dit heeft op de hoogte van het budget van jouw keuken. Wees daarom slim en bekijk wat er allemaal herbruikbaar is tijdens jouw keukenverbouwing.

Voeg geen luxeartikelen toe

Onze tweede tip is om geen luxeartikelen toe te voegen aan jouw keuken. Luxeartikelen nemen tijdens de verbouwing namelijk het merendeel van het beperkte budget op. Met luxeartikelen doelen we voornamelijk op apparaten in de keuken zoals een inductie kookplaat, vaatwasser of magnetron. Deze apparaten zijn namelijk niet vereist om een goed functionerende keuken te hebben.

Ook kun je voor tweedehands versies kiezen van deze apparaten. Ook hiermee bespaar je wat budget voor de verbouwing van jouw keuken, wat een welkome bonus is.

Gebruik goedkoper materiaal

Tot slot raden we je aan om goedkoper materiaal te gebruiken. We snappen dat dit een erg logische tip is doordat het gebruik van materiaal dat goedkoper is, ook automatisch betekent dat jouw budget minder hoog hoeft te zijn. Toch is het een goed idee om te bespreken, want soms is het mogelijk om de simpele manieren van geld besparen over het hoofd te zien. Er is allerlei materiaal wat je tegen een lager bedrag kunt aanschaffen.

Denk bijvoorbeeld aan goedkope tegels. Je kunt tegels voor de keuken in allerlei budgetten tegenkomen, dus waarom zou je niet voor een optie gaan dat goedkoop is? Door goedkoop materiaal aan te schaffen, zal je versteld staan van hoe goedkoop een verbouwing van jouw keuken eigenlijk kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *