Keralit: het kunststof gevelbekleding merk

Keralit is een merk dat bekend staat om zijn kunststof gevelbekleding. Het is een duurzaam en onderhoudsarm alternatief voor traditionele houten gevelbekleding. Keralit wordt geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Heering, dat gespecialiseerd is in gevelbekleding. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de eigenschappen van Keralit en de voordelen die het biedt ten opzichte van traditionele houten gevelbekleding.

Wat is Keralit?

Keralit gevelbekleding is gemaakt van hoogwaardig gerecycled kunststof en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Het materiaal is zeer duurzaam en bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals regen, wind en zonlicht. Dit betekent dat het lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft. In tegenstelling tot hout hoeft Keralit niet te worden geschilderd, gebeitst of geolied en kan het gemakkelijk worden schoongemaakt met een hogedrukreiniger of een doekje en wat water.

De voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van Keralit is de lange levensduur van het materiaal. Omdat het niet rot of splijt, blijft het er jarenlang als nieuw uitzien. Dit betekent dat het niet alleen een duurzaam alternatief is voor hout, maar ook een kosteneffectieve optie op de lange termijn. Het bespaart geld omdat je minder geld hoeft uit te geven aan vervangingen en reparaties.

Een ander groot voordeel van Keralit is dat het een milieuvriendelijk materiaal is. Omdat het gerecyclede materialen gebruikt, heeft het een minimale impact op het milieu en draagt het bij aan de vermindering van afval. Bovendien is Keralit volledig recyclebaar, wat betekent dat het aan het einde van zijn levensduur kan worden hergebruikt.

Keralit gevelbekleding is ook zeer gemakkelijk te installeren. Het is licht van gewicht en kan gemakkelijk worden gesneden en gemonteerd met behulp van standaard gereedschap. Dit betekent dat er geen specialistische kennis of vaardigheden nodig is om Keralit te installeren. Het is een snelle en eenvoudige manier om de gevel te vernieuwen en een frisse uitstraling te geven.

Een ander voordeel van Keralit is dat het een breed scala aan kleuren en maten biedt. Dit betekent dat je de perfecte match kunt vinden voor het huis of gebouw. Je kunt kiezen uit een breed scala aan Keralit kleuren, van klassieke kleuren zoals wit en crème tot opvallende kleuren zoals rood en blauw. Bovendien is Keralit verkrijgbaar in verschillende maten, zodat iedereen de perfecte afmetingen kan verkrijgen.

De prijs

Over het algemeen is Keralit duurder dan houten gevelbekleding, maar het heeft wel een aantal voordelen, zoals een lange levensduur en weinig onderhoud. Ook is het brandveiliger dan hout en kan het beter tegen vocht en weersinvloeden.

De prijs van Keralit kan variëren tussen de € 30 en € 60 per vierkante meter, afhankelijk van het type Keralit-product dat je kiest en de leverancier waar je het koopt. Het is altijd verstandig om verschillende offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken voordat je een aankoop doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *