Bouw je kerstdorp met een thema

Kerstdorp

Langzaamaan komt December weer in zicht. Voor de kerstdorpen bouwers betekent dit dat de voorbereidingen weer beginnen om ook dit jaar weer een schitterende opstelling te maken. Maar elk jaar dezelfde spullen van zolder halen, dat wordt toch een beetje saai en eentonig. Maak het weer spannend en leuk door een thema aan je kerstdorp te hangen!

Kerstdorp thema verzinnen: Hoe doe ik dat?

Een thema aan je kerstdorp hangen. Misschien vind je het idee alleen al best wel eng. Een kerstdorp is toch een kerstdorp? Een paar kersthuisjes bij elkaar, decoratie eromheen, leuke verlichting erbij en klaar! Nou nee!

Daag je zelf eens uit en geef je gedachten eens de vrije loop. Het is tenslotte is het jouw dorp en is dus niks te gek. Een voorbeeld van een bedrijf dat out of the box gedacht heeft is Luville. Dit Nederlandse bedrijf heeft het Luville Efteling thema bedacht. U raadt het al, op deze manier kunt een dorp bouwen vol met Efteling kersthuisjes en andere decoratie. Denk aan objecten uit het sprookjesbos zoals het huisje van Repelsteeltje of Roodkapje. Maar de Efteling Pagode, het Efteling treintje of zelfs de ingang.

Kerstdorp in kleine stappen veranderen

Het kan natuurlijk dat u een verandering op grote schaal met zo’n thema iets te rigoureus of te duur vindt om in één keer te veranderen. Je kan je kerstdorp ook in kleine stappen aanpassen door bepaalde delen te veranderen. In dat geval raden wij u aan om de Lemax huisjes eens te bekijken. Lemax is één van de grootste spelers uit de kerstdorpenbranche en heeft daarom een ruim en divers aanbod aan decoratie items. Zo kunt u eens rondkijken en inspiratie opdoen om te kijken welke thema’s u eventueel leuk vindt om toe te passen op uw eigen kerstdorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *