Keuken verbouwen? Schaf een wijnkast aan!

Wanneer je je keuken gaat verbouwen denk je natuurlijk aan de standaard elementen in je keuken. Zoals een vaatwasser, koelkast, misschien een cooker. Maar heb je ook over een wijnkast gedacht? Dit is zeker aan te raden wanneer je vaak verschillende soorten wijnen wilt bewaren en schenken aan je gasten thuis. Daarnaast geeft het een bourgondische uitstraling!

Welke wijnkast is geschikt voor in de keuken? 

Er zijn diverse soorten wijnkasten. Maar welke wijnkast is nu geschikt voor in de keuken? Eigenlijk zijn ze allemaal geschikt. Het hangt echter volledig af van de ruimte die je hebt en waar je ruimte zou willen maken voor een wijnkast. Zo zijn er kleine wijnkoelkasten, grotere wijnklimaatkasten. Maar ook inbouw wijnkoelkasten en klimaatkasten. 

Belangrijk is om te bedenken hoeveel wijn je per keer wilt opslaan. Dit maakt namelijk uit voor de opslagcapaciteit en de temperatuurzones die je gaat kiezen. Wanneer je alleen wijn voor jezelf bewaart, dan is een kleine wijnkoelkast wellicht voldoende. 

Krijg je vaker een groot gezelschap? Dan is het fijn om een grotere wijnklimaatkast aan te schaffen. Hier kan je verschillende soorten wijnen in bewaren op verschillende temperaturen wanneer je er een kiest met meer temperatuur zones. 

Wat zijn de voordelen van een wijnkast?

De wijnkast kent vele voordelen. Zo bespaar je ruimte in je gewone huiskoelkast. Kun je jouw wijnen op de juiste temperatuur bewaren en schenken. De wijn blijft op deze manier ook van goede kwaliteit. Voor het interieur geeft een wijnkast een bourgondische  uitstraling. Verder laat je hiermee ook zien dat je kennis hebt van de wijnen en dat je weet op welke temperatuur je deze moet schenken.

Weet je al welke wijnen je gaat opslaan in de wijnkast? Ook dit is handig om te bedenken. Heb je 1, 2 of 3 temperatuurzones nodig? Dit hangt volledig af van de wijnen die je wilt gaan bewaren. Zo bewaar je witte wijn op een temperatuur van 10-12 graden Celsius. Rode wijn meestal op 16-18 graden Celsius. Maar lichte rode wijnen vaak weer iets kouder tussen de 14-16 graden Celsius. 

Het voordeel van een wijnkoelkast is dat je met 2 temperatuurzones ook 2 verschillende temperaturen kunt instellen. Dit is erg handig als je op dezelfde avond meerdere wijnen gaat schenken bij een diner. Vooral als je bij een eetclub zit is dit leuk en handig. 

Wijnkoelkast kopen

Wanneer je een wijnkoelkast gaat kopen kun je je gaan oriënteren op basis van de wensen die je hebt. Denk hierbij aan de volgende elementen: 

  • Waar ga ik de wijnkoelkast plaatsen? 
  • Is dit een losstaande wijnkoelkast of laat ik deze inbouwen? 
  • Hoeveel temperatuurzones heb ik nodig? 
  • Welke wijnen wil ik opslaan? 
  • Hoeveel wijnen wil ik opslaan? 

Zo weet je het beste waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een wijnkast. 

Op de wijnkoelkast kun je diverse soorten wijnkoelkasten bekijken. Zo krijg je al een beetje een idee welke wijnkoelkast goed bij jouw uitgekozen keuken past. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *