Keukentrends van 2018

nieuwe keuken

Keukenstijlen

Onze keukens laten elk seizoen weer andere looks zien, op het gebied van kleuren, gemaksproducten en keukenaccessoires. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, dan is het handig om een aantal ideetjes bij de hand te hebben, die je later tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken kunt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een inbouwafzuigkap of een los hangend exemplaar. Welke tinten vindt je mooi? Er zijn een aantal, steeds weer terugkerende stijlen, waarvan er altijd wel een paar zijn die jou aanstaan. Ga je op pad om een nieuwe keuken te kopen, zorg dan dat je ongeveer weet wat je wilt. Een moderne, design keuken is natuurlijk anders dan een landelijke keuken. Houdt je van rustiek of ga je voor hoogglans. Allemaal zaken die belangrijk zijn wanneer je een keukenzaak binnenstapt. Keukens die worden tentoongesteld in zo’n zaak zien er allemaal fantastisch uit. Zorg dus dat je goed beslagen ten ijs komt en niet onverhoeds de verkeerde keus maakt.

De meest inspirerende keukentrends 2018

Niet elke keukentrend en accessoires zullen in jou stijl kunnen worden toegepast. Ook zul je niet alle trends in een keukenzaak vinden. Eén of twee van de onderstaande keukentrends zullen misschien precies in jou keuken passen en de rest kun je gewoon vergeten. Elk jaar is er weer wat nieuws te vinden op de keukenmarkt, zo ook op het gebied van de keukenaccessoires.

Etnische cultuur en tropische natuur

Deze trend zal in 20178 doorgevoerd worden in de keuken. Beton en onbehandeld hout kunnen een bepaalde uitstraling aan de keuken geven die doen denken aan andere culturen.

Lades

De trend voor komend seizoen zijn brede lades. Het voordeel is, meer opbergruimte en een efficiënter benutten van deze ruimtes. De keuken krijgt door brede lades een strakkere uitstraling.

Bijzonder materiaalgebruik

Eén van de unieke keukentrends zijn de bijzondere materialen die worden gebruikt. Leer, koper, marmer en rvs zijn opmerkelijke materialen die je keuken een uniek uiterlijk kunnen geven. Deze materialen kunnen ook worden gebruikt op het gebied van keukenaccessoires.

Binnenshuis tuinieren

Lees hier meer over keukens en het indoor tuinieren. Je eigen groente en kruiden kweken kan ook, als je geen tuin hebt. Indoor gardening kan ervoor zorgen dat je altijd verse kruiden binnen handbereik hebt. Je eigen indoor garden creëren door de aanschaf van kweeksets, zaden, plantenvoeding, kweeklampen etc.

In het kort nog een aantal keukentrends die 2018 tot een prima keuken jaar maken:

 

  • Gekleurde spoelbakken
  • Het gebruik van één tint
  • Zwarte keuken
  • Innovatief afzuigsysteem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *