Kies jij voor een bad of een luxe douche in je badkamer?

Wie droomt er niet van om de badkamer eens flink aan te pakken en voortaan te genieten in een prachtige badkamer die helemaal is ingericht op basis van de laatste trends? Je bent zeker niet de enige. Als je je badkamer gaat aanpakken, of je gaat een nieuwe woning kopen waarbij je de badkamer helemaal opnieuw gaat laten inrichten, dan zijn er een aantal belangrijke keuzes die je moet maken. Ga je alles zelf doen of laat je alles doen? Laat bijvoorbeeld je badkamer ontwerpen bij Baden+ om er zeker van te zijn dat jouw badkamer van alle gemakken voorzien is die jij nodig hebt. Veel mensen moeten een keuze maken tussen een bad of een luxe douche. Het heeft allebei voor- en nadelen, maar waar kies jij voor? Tijdens het ontwerpen van je badkamer kom je er vanzelf achter. Toch helpen we jou een handje door de voor- en nadelen op een rij te zetten. 

Luxe douche

Een luxe douche zie je vandaag de dag in steeds meer badkamers terugkomen. Het is een manier om extra te genieten van een heerlijke douche, door alle extra toevoegingen ten opzichte van een reguliere douche. Denk aan verschillende waterstralen, ingebouwde audio, een stoomfunctie en mogelijkheden om te zitten in de douche. Alles om jou te laten ontspannen terwijl je aan het douchen bent. Bovendien is het goed voor je lichaam, want met deze wellness mogelijkheden komt je lichaam nog beter tot rust. Nadeel is wel dat de prijs van een luxe douche wat hoger ligt dan een reguliere douche, maar daar krijg je dan ook veel luxe en comfort voor terug. 

Bad

Voor velen is een bad in de badkamer ook een must have. Het kan een heerlijk gevoel zijn om na een lange dag werken of een uurtje intensief sporten bij te komen in een bad gevuld met heerlijk warm water. Warm water is bovendien goed voor je spieren, waardoor je na een drukke dag beter zult herstellen. Bovendien is in bad gaan vaak milieuvriendelijker dan 10 tot 15 minuten onder douche staan, omdat je dan minder water verbruikt. Nadeel van een bad is wel dat het meer ruimte inneemt dan een douchecabine, waardoor je minder ruimte overhoudt voor andere elementen in de badkamer. Wil je precies weten wat wel en niet past, ga dan online je badkamer ontwerpen. Dan kom je er vanzelf achter wat de beste indeling voor jouw badkamer is. Dit kan heel gemakkelijk met de 3d tool van Baden+. Zo krijg goed in beeld wat er wel en niet in jouw badkamer past. 

Twijfel je of je dit allemaal zelf kan? Geen nood, er zijn genoeg mensen en bedrijven die jou helpen aan een complete badkamer inclusief montage. Een badkamer installeren en inrichten is namelijk vakwerk. Je werkt bijvoorbeeld met waterleidingen, en dat mag natuurlijk niet fout gaan. Veel dingen kun je zelf, maar sommige dingen kunnen beter uitbesteed worden. Bij een nieuwbouwwoning moet alles van het begin worden opgebouwd, en is het is niet gek als je daar wat hulp bij nodig hebt. Laat je vooral inspireren en adviseren door de mensen die er echt verstand van hebben. 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Baden+.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *