Kleurrijk wonen! Breng sfeer aan je interieur

woon inspiratie

Je woning is jouw eigen plek waar je tot rust kan komen na alle inspanning van het dagelijkse leven. Je wilt dan ook dat jouw persoonlijke oase past bij jouw stijl en smaak. Online kun je vandaag de dag genoeg inspiratie vinden voor de invulling van jouw interieur, en met duizenden webshops kun je dit interieur vaak van achter je computer (of zelfs je telefoon) bestellen!

Maar waar begin je met het vinden van inspiratie? Wij zullen je wat tips geven, en gelijk enkele van de laatste trends met je bespreken. Lees je gezellig mee?

Pinterest

Het is misschien een open deur, en vele van jullie hadden deze tip vast al zien aankomen, maar Pinterest is echt een heel gaaf platform om inspiratie op te doen voor jouw interieur. Je kunt je hiermee erg gemakkelijk visueel oriënteren dankzij alle afbeeldingen die hierop gedeeld worden. Met één druk op de knop kun je vervolgens een ‘pin’ toevoegen aan je eigen moodboard waar je al je ideeën bewaart. Dit overzicht kun je vervolgens weer gemakkelijk meenemen wanneer je de woonboulevard opzoekt.

Daarnaast hebben veel van deze afbeeldingen ook een link naar online verkopers van het product op de foto. Zo kun je gemakkelijk de juiste online verkopers vinden van de leukste woonaccessoires.

Ontwerp een lichtplan

Verlichting is een erg belangrijk onderdeel in een interieur waar veel mensen niet direct aan denken. Het is zowel een goede sfeermaker als een functioneel element. Zo heb je op de ene plek goed helder licht nodig om te lezen of om mee te koken, maar bij de tv zal een warme lichtbron volstaan die voor wat sfeer zorgt!

Het beste is om een plattegrond te maken van de ruimte waarop je aangeeft op welke plek je licht nodig hebt en wat het effect van deze lichtbron moet zijn. Een super leuke manier om voor sfeerverlichting te zorgen is met behulp van kaarsjes en kandelaren. Hiermee verkrijg je een heel huiselijk, warm licht.

Woontrend 1 – De Scandinavische woonstijl

Een belangrijke woontrend van de afgelopen jaren is Scandinavisch wonen. Scandinavisch design is vaak eenvoudig, minimalistisch en voornamelijk functioneel. Geen kitscherige poespas en onnodige details.

De meubels die bij deze trend passen zijn meubels waar vakmanschap en kwaliteit voorop staat. Vaak wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, riet of zeegras. In een Scandinavisch interieur zul je regelmatig ook een schapenvelletje tegenkomen.

Nou betekent Scandinavisch design niet direct dat deze producten uit Scandinavie moeten komen. Dit kan ook uit ons eigen landje komen! Kijk bijvoorbeeld naar de producten van het merk HK Living.

Woontrend 2 – Een duik in de natuur

Een andere populaire woontrend heeft de lijfspreuk ‘Welcome to the jungle!’. Met deze trend haal je heel veel groene elementen in huis zoals grote planten, hangplanten en behang met patronen van varenplanten. De plant staat echt centraal in deze woontrend.

Dit heeft als toegevoegde waarde ook nog eens dat planten in huis zullen zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Ze absorberen de koolstofdioxide (CO2) en zetten deze om in zuurstof. Daarnaast zullen planten ook bijdragen aan een betere luchtvochtigheid van de ruimte.

Ben jij toe aan een frisse wind door je huis? Veel succes met het samenstellen van je nieuwe interieur. Hopelijk hebben wij je hier een beetje mee op pad kunnen helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *