Klushuis? Dít gereedschap heb je nodig

Klushuis? Dít gereedschap heb je nodig

Dus je hebt een klushuis gekocht om onder handen te nemen? Of je gaat anderzijds flink klussen. Daar heb je het juiste gereedschap voor nodig. Ik geef je graag wat inspiratie over gereedschap wat je niet kunt missen.

Hamer en ander slagwerk

Aangezien er bij de eerste stap van een verbouwing vaak wat slopen van pas komt kan een goede hamer niet missen. Na het slopen kun je deze natuurlijk ook nog gebruiken om weer dingen in elkaar te zetten. Een hamer is sowieso een onmisbaar stuk gereedschap, maar mocht je deze nog niet hebben is dit zeker het beste gereedschap om mee te beginnen. Andere absolute basics en de gereedschapskist zijn natuurlijk schroevendraaiers, verschillende sleutels en tangen.

Meetgereedschap

‘’Meten is weten’’ en ‘’twee keer meten, één keer zagen’’ zijn veelgehoorde en bekende uitspraken. Zorg bij het beginnen aan een grote klus dan ook dat je echt alles in huis hebt om goed en nauwkeurig te meten. Een rolmaat is voor een ingewikkelde klus niet genoeg. Denk ook aan kalibers, winkelhaken en misschien zelfs een afstandsmeter. Ook een waterpas kan niet missen uit dit rijtje.

Elektrisch gereedschap

Met alleen een hamer en wat meetinstrumenten gaat klussen natuurlijk niet heel snel. Daarvoor heb je elektrisch gereedschap nodig. Op zijn minst een elektrische (cirkel)zaag, een schuurmachine en een (klop)boormachine kunnen niet missen. Een klopboor is cruciaal wanneer je werkt met extra harde muren zoals betonnen muren. Een elektrische zaag is onmisbaar voor letterlijk al het zaagwerk. Of je nu een volledige nieuwe wand gaat plaatsen of de vloer gaat leggen. En een schuurmachine kan niet missen om alle gezaagde delen mooi glad te maken of hout klaar te maken om te schilderen.

Compressor voor het zware werk

Voor het zware werk schaf je een compressor aan. Met deze machine kun je veer verschillend zwaar gereedschap aansturen. Van spijkerpistool tot krachtige schuurmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *