Klussen met kinderen? Zo pak je het aan

Wil jij gaan klussen in huis of heb je een kleine verbouwing op de planning staan? Dan wil je natuurlijk niet dat je kinderen in de weg lopen wanneer er een minikraan in de tuin staat, of wanneer er een muur gesloopt wordt. Doordat het verbouwen met kinderen soms wat extra werk en zorgen creëert, slaan veel ouders het over. In dit artikel laten we zien dat dat helemaal niet nodig is. Heb je kinderen en ga je binnenkort klussen in huis of een kleine verbouwing doen en geen idee waar je moet beginnen?

1.Zorg voor een ruimte waar je kind tot rust kan komen

Als het huis een grote puinhoop is, zal dit zich weerspiegelen op jouw kind. Kinderen hebben nu eenmaal structuur nodig. Wanneer deze wegvalt, zullen ze zelf ook onrustiger zijn. Daarom is het goed om een ruimte te maken, waar jouw kind tot rust kan komen. Een ruimte waar een kind geen last heeft van de verbouwing. 

Dit kan natuurlijk in je woning zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om een rustige plek buiten je woning te creëren. Kies voor het tuinhuis bijvoorbeeld of breng je kind naar een oppas wanneer een rustige plek in het huis niet te creëren is. Zo kun je minikraan huren om je werk te doen, zonder dat jouw kind in een geen heeft jouw kindje een rustige plek om lekker te spelen. 

2.Durf om hulp te vragen

Natuurlijk staan jouw vrienden en familie voor je klaar wanneer je extra handjes nodig hebt bij het klussen. Maar ook wanneer je oppas zoekt of iemand nodig hebt die je kind naar zwemles kan brengen, kun je dit gerust aan je familie of vrienden vragen. Ze vinden het waarschijnlijk alleen maar leuk om te doen. Ook wanneer je na een lange dag klussen wilt aanschuiven om te eten, staan veel mensen hier voor open. Het enige wat jij hoeft te doen is het vragen. 

3.Geef je kinderen ook een klusje

Het is helemaal niet gek om je kinderen tijdens de verbouwing hun eigen klusjes te geven. Dit vinden ze waarschijnlijk echt super leuk om te doen en hier leren ze ook erg veel van. Vraag ze bijvoorbeeld om iets makkelijks in elkaar te zetten, schroefjes aan te geven of op te ruimen. Zo hebben ze het gevoel dat ze ook bijdragen aan de verbouwing. 

4.Houd je niet te veel aan een planning

Natuurlijk moet je globaal op papier hebben staan wat je wanneer wilt doen. Maar houd er rekening mee dat kinderen je planning flink door de war kunnen schoppen. Een zwemles die verzet wordt of een kind dat ziek thuis is, zorgt ervoor dat jij niet kunt klussen. Neem deze verloren dagen alvast mee in je planning, zodat je niet te veel uitloopt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *