Laat nu een laadstation bij je thuis installeren!

Een laadpaal thuis biedt eigenaren van elektrische voertuigen een aantal voordelen, waaronder de mogelijkheid om hun voertuigen sneller op te laden met een hoger niveau van ingebouwde beveiliging. Als je het thuis hebt, kun je ’s nachts gewoon een elektrisch voertuig aansluiten en deze overdag weer gebruiken. Het is de meest gebruikelijke manier om een ​​elektrische auto op te laden. Je kunt zo ook geld besparen, omdat bepaalde stroomtarieven aanzienlijk goedkopere elektriciteit bieden op bepaalde tijden, meestal ’s avonds laat.

Redenen om thuis een laadpaal te installeren

Veel bezitters van elektrische voertuigen kopen een laadpaal bij Laadkompas of andere winkels omdat ze deze thuis willen installeren. Thuis een laadstation hebben is zowel sneller als extra veilig. Je hebt alleen een kleine lader nodig die waterdicht is, zodat hij buiten of in je garage aan de muur kan worden gemonteerd. Er is al een oplaadkabel op aangesloten of er is een stopcontact waar een draagbare oplaadkabel in kan worden gestoken. Houd er rekening mee dat het installeren van een laadpaal voor thuis op de plek waar je je elektrische auto parkeert, nodig is om een ​​elektrische auto op te laden thuis. Soms wil je misschien een EVSE-voedingskabel gebruiken voor een 3-pins stopcontact als back-up optie. Laat je gewoon even goed informeren!

Installatie van een laadpaal aan huis

Het kan zijn dat je thuis geen eigen laadpaal mag plaatsen. Het installeren van speciale opladers voor elektrische voertuigen (EV) vereist de expertise van gecertificeerde specialisten. Die specialisten zijn ervoor opgeleid om ervoor te zorgen dat er geen kortsluitingen ontstaan. Daarnaast moet je ook een laadpaal kiezen die compatibel is met het type connector dat zich op je elektrische voertuig bevindt. Dit kan een Type 1- of een Type 2-connector zijn. Dit is waar dingen verwarrend kunnen worden. Wanneer je een bestelling plaatst, vereenvoudigen zij de zaken door ervoor te zorgen dat je het juiste laadpunt voor je specifieke voertuig ontvangt. Sommige specialisten bieden een laadstation aan dat wordt geleverd met volledige installatie. Na installatie ben je alleen verantwoordelijk voor het betalen van de elektriciteit die wordt gebruikt om je voertuig op te laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *