Laminaat vloerverwarming, dit is wat je moet weten

Verwarmd laminaat

Bij de aankoop van ons nieuwe huis een aantal jaar geleden heb ik een hoop ervaring opgedaan met verbouwen. Ons huis was een bouwval, maar deze is ondertussen omgetoverd tot een schitterend kasteel! Een van de eerste dingen waar je natuurlijk tegen aanloopt is de vloer. Het was voor ons al snel duidelijk dat we wel geïnteresseerd waren in het comfort van een laminaat vloerverwarming, maar met twee kinderen en een hond vonden we een houten vloer daarentegen niet zo’n goed idee. Dus ben in toen opzoek gegaan naar een laminaat vloer, geschikt voor een vloerverwarming. Deze optie is zeker mogelijk en in deze blog zal ik je vertellen waar je op moet letten!

 

Een geschikte vloer kiezen

 

Hoewel laminaat over het algemeen goed gecombineerd kan worden met een vloerverwarming, is dit niet in alle gevallen zo. Let hier dus goed op: vaak kun je het al zien aan een logo op de verpakking. Je wilt namelijk niet thuiskomen met de verkeerde vloer! Het is namelijk van belang dat het laminaat goed tegen de temperatuurschommelingen kan en de warmte goed geleid wordt door het laminaat.

 

De ondervloer

 

Naast het laminaat zelf is de ondervloer natuurlijk erg belangrijk. Ook hier is het dus zaak dat deze de warmte goed geleid. Vaak wordt daarom een ondervloer gemaakt van rubber. Naast dat deze ondervloeren goed geluidsisolerend zijn, kunnen ze dus ook goed tegen de temperatuurverschillen.

 

De vloer leggen

 

Als je de juiste materialen hebt gevonden, moet de vloer er natuurlijk nog in. Dit lijkt vaak een stuk makkelijker dan dat het is. Als je een huis hebt met veel oneven stukken dan is het erg moeilijk. Het laminaat moet dan allemaal op maat gemaakt worden en die geldt voor de vloerverwarming natuurlijk ook. Dit is al helemaal lastig als je bijvoorbeeld een visgraat vloer wilt. Om deze reden hebben ik en mijn man er daarom voor gekozen om de vloer door professionals te laten leggen. Hoewel het wat koste hebben we er geen spijt van, want de vloer ligt er nog steeds mooi bij en wij genieten elke dag weer van de verwarming.

 

Hopelijk heb ik je door mijn ervaringen te delen kunnen helpen. Succes met je eigen vloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *