Leuke bouwprojecten voor de tuin

De zomer is officieel begonnen! Dat betekent natuurlijk lekker naar buiten. Daarom geven we graag een paar leuke ideeën voor klussen en bouwprojecten die je buiten kunt uitvoeren.

Bouw een overkapping

Een overkapping is een van de meest nuttige dingen die je kunt bouwen in je achtertuin. In Nederland kun je bijna niet zonder. Omdat het zo vaak regent, is het lekker om een droog plekje te hebben in de tuin. Omdat de wind soms juist heel gewenst is en soms juist niet is een glazen overkapping met glazen schuifdeuren een ideale oplossing. Schuif ze open om een lekker verkoelend briesje toe te laten of sluit ze om de gure koude wind buiten te houden. Als de zon schijnt schuif je gemakkelijk de onderzonwering uit die je aan het glazen plafond kunt bevestigen. Een bouwpakket met instructies hiervoor kun je eenvoudig bestellen en daarna zelf in elkaar zetten.

Bouw een pergola

Als je al tevreden bent met je overkapping, of je wil liever creatief aan de slag gaan met dikke houten balken kun je er ook voor kiezen om een pergola te bouwen. Dit lijkt op een overkapping, maar deze staat vaak los van het huis en bied alleen schaduw, maar geen echt onderdak waar je droog onder kunt zitten. Daarnaast kun je hier erg creatief mee aan de slag gaan. Een pergola kan namelijk elke vorm aannemen die jij maar wil. Zeker als je hem helemaal zelf bouwt. Mocht je wat minder creatief zijn, zijn er ook een hoop instructies te vinden online.

Bouw een ‘fire pit’

Een cirkel of anderzijds afgebakend hoekje in de tuin om een vuurkorf heen. Dat is een ‘fire pit’. Je kunt dit zo groots of simpel aanpakken als je wil. Graaf een zitkuil die je bekleedt met grint en overdekt met je zelfgemaakte pergola, of baken simpelweg een stukje van de tuin af met wat stoelen om een vuurkorf heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *