Maak gebruik van een 3D printing service

Wie extra inzet kan gebruiken, heeft veel aan een 3D printing service. Dit is vooral van belang wanneer 3D printen een essentiële rol voor jou speelt. Het kan dan altijd voorkomen dat je in bepaalde situaties net iets meer nodig hebt. In dat geval kan je bijvoorbeeld een deel van de opdracht onderbrengen bij de specialist. Dit kan bijvoorbeeld gaan om complexe prints of juist om een deel van de benodigde capaciteit. Je kunt dan ook even wachten met het doen van investeringen op dit gebied. Je huurt het gewoon in dan.

Zakelijk voordeel uit printen halen
Werken met een 3D printing service is vooral ook een zakelijke afweging. Het is vaak belangrijk om de kosten en opbrengsten in verhouding tot elkaar te zetten. Wanneer het mogelijk is om de kosten iets lager te houden, dan is dat natuurlijk een voordeel. Dit is aan de orde wanneer je de middelen en kennis op het gebied van printen inhuurt. Je hoeft dan niet direct de grote investeringen te doen. Wanneer je incidenteel met een opdracht te maken hebt, is dit ideaal. Krijg je er vaker mee te maken, dan kan je altijd nog de investering doen.

Een manier om te groeien
Wie 3D printen als belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces ziet, kan nog altijd waarde hebben van het werken met een 3D printing service. Het is ook altijd goed om een partner beschikbaar te hebben die bijvoorbeeld extra kennis of extra capaciteit kan bieden. Wie eens een keer een moeilijke of grote opdracht wil aanpakken, doet dat dan met de hulp van de printfarm. Blijkt dat je structureel meer nodig hebt, dan kan je zelf investeren. De farm kan dan weer ingezet worden bij de volgende stap in het groeiproces. Dit is een slimme wijze om te groeien.

Meerwaarde van de grote kennis
Wie werkt met een 3D printing service haalt er nog meer uit wanneer de band verder wordt aangehaald. Kijk niet alleen naar het doorspelen van opdrachten die je krijgt. Kijk ook naar de kennis die de specialist heeft. Op die manier kan je bijvoorbeeld complexe opdrachten op een meer efficiënte manier aanpakken. Wie werkt met de 3D concepten, zal dit vaak nodig hebben. De specialist heeft dan het inzicht dat je nodig hebt om tot dit soort ideeën te komen. Daarmee haal je dus ook veel meer uit je eigen mogelijkheden. Dat weegt ook sterk mee. 

Lees verder over Formlabs SLA printer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *