Manieren om je woning zo goed mogelijk te beveiligen

beveiliging woning

Het beveiligen van een woning is in de afgelopen jaren bepaald niet makkelijker geworden voor woningbezitters. Dit valt onder meer te verklaren door het toegenomen geweld wat inbrekers gebruiken om een woning binnen te dringen. Denk bijvoorbeeld aan kerntrekken, waarbij de cilinder met een klauwhamer uit het slot getrokken kan worden. Vervolgens is de deur heel eenvoudig te openen! Het toont aan dat goede sloten alleen tegenwoordig niet langer voldoende zijn om een woning te beveiligen. Verstandiger is het om voor een combinatie van verschillende beveiligingscomponenten te kiezen. Denk bijvoorbeeld ook eens na over de installatie van een alarminstallatie in huis.

 

Hang- en sluitwerk als basis van een goede beveiliging

Een goede beveiliging van je woning begint bij het plaatsen van het juiste hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Hang- en sluitwerk laten plaatsen in Dordrecht, Rotterdam of Breda kun je het beste aan een slotenmaker overlaten. De slotenmaker kan beoordelen welke sloten het meest geschikt zijn voor de ramen en deuren in huis.

 

Mocht je zelf nieuwe sloten kopen, dan is het raadzaam om te letten op de SKG-rating van de sloten. Deze rating, uiteenlopend van een tot drie sterren, geeft een indicatie van de vertragende werking van hang- en sluitwerk.

 

Een alarmsysteem in huis installeren

Naast het gebruik van het juiste hang- en sluitwerk op ramen en deuren in huis, is het verstandig om voor een extra alarmsysteem te kiezen. Een alarmsysteem maakt het makkelijker om inbrekers af te schrikken, als zij al in je woning aanwezig zijn. Het geactiveerde alarm zal de kans vergroten dat buren polshoogte komen nemen. Dit willen inbrekers logischerwijs voorkomen, omdat ze hierdoor betrapt kunnen worden. Laat een alarmsysteem op maat samenstellen, bijpassend bij de beveiligingsrisico’s in je woning. Een slotenmaker kan een uitgebreide risicoanalyse van je woning maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *