Marokkaanse kussens die je huis versieren

marokaanse kussens

We kennen allemaal veel van de interessante en veelzijdige Marokkaanse cultuur. Hier in Europa is hij al veel verwesterd maar toch zijn er nog elementen die bij ons allemaal een glimlach op het gezicht doen komen. Marokkaanse muntthee, de ingewikkelde maar speciale Arabische taal en natuurlijk het typische Marokkaanse interieur in hun huizen.
Veel westerse mensen kunnen het wel vinden in het kleurrijke, gezellige interieur van een Marokkaans huis.

Berber kelim kussens

Een typisch kenmerk is de vele Berber kelim kussens. Deze kussens worden met de hand gemaakt en elk van deze kussens is uniek. Ze worden gemaakt van de Berberkleden en geven je interieur een tintje vintage. Nergens kan je twee exact dezelfde Marokkaanse kussens vinden. Persoonlijk vind ik het heel leuk om iets unieks in mijn huis te hebben. Misschien dat ik dus binnenkort als ik mijn huisje in de Filippijnen koop, wel wat Oosterse unieke kenmerken toevoeg.

Maar goed, wat meer over die Berber kelim kussens. Oosterse kussens hebben vaak een complex patroon met vele kleuren en lijnen die vaak ruiten vormen. Ze hebben een dikke kwaliteit en bestaan vaak uit katoen of wol. De meest voorkomende kleuren zijn onder andere turquoise, smaragdgroen, saffraan, karmijnrood en kobaltblauw. Soms kan je ook metaalkleuren terugvinden zoals goud, zilver en koper.

Het leuke aan deze kussens is dat je ze per stuk in je interieur kan zetten als apart detail maar ook met verschillende bij elkaar zodat je kamer een echt oosters effect krijgt. De prijs ligt meestal tussen de €10 en €60, maar in de landen zelf kan je ze op marktjes vaak veel goedkoper krijgen.

Een heel goed idee is om er ook maar gelijk een typisch oosterse plafonnière bij te kopen online. Een kussen én een oosterse lamp transformeert jouw woonkamer. En dat voor een relatief kleine investering. Dubbel en dwars waard kan ik je zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *