Maximale hypotheek berekenen en taxatiewaarde

Hoeveel hypotheek u kan krijgen heeft niet alleen te maken met het inkomen. Maximale hypotheek is afhankelijk van:

  1. Bruto jaarinkomen inclusief vakantiewerk en toeslagen
  2. De taxatiewaarde van de woning
  3. Uw kredieten en overige betalingsverplichtingen
  4. De hoogte van de hypotheekrente
  5. Uw leeftijd

Hypotheek op inkomen heeft u berekend? U bent nog niet op de helft.

Maximale hypotheek is 100% taxatiewaarde

U heeft via internet keurig berekend hoeveel hypotheek u kan krijgen. U heeft een leuk huis gezien maar u kan nog geen kant op. Wat is de marktwaarde (taxatiewaarde) van deze woning.

Kan u op inkomen € 600.000,- hypotheek krijgen maar is de waarde van uw droomhuis slechts € 300.000,-? Uw maximale hypotheek dat u kan krijgen is echt maar € 300.000,-. Uw inkomen is echt van ondergeschikt belang als de woningwaarde lager is.

Hoe weet ik snel de marktwaarde

LexWonen helpt u snel met het bepalen van de marktwaarde zodat u weet tot welke bedrag u kan overbieden op een huis.

Helaas wordt de aankoop van een woning niet meer bepaald door de taxatiewaarde. Ver daar boven gaan kopers een bod uitbrengen omdat er een groot te kort is aan huizen.

Kredieten verlagen uw maximale hypotheek

Pas op als u kredieten heeft, deze verlagen uw maximale hypotheek dat u kon krijgen. Stel dat u € 1000,- rood mag staan op de bank maar u staat nooit rood. Hierdoor krijgt u € 6000,- minder hypotheek.

Heeft u een krediet van € 12.000,-? Hierdoor kan u weer € 60.000,- minder aan hypotheek krijgen. Wat u ook moet onthouden is dat niet het huidige saldo van de kredieten uw maximale hypotheek bepalen, nee het is het originele inschrijvingsbedrag.

Over 3 maanden wordt ik 57 jaar

Let op als u binnen 10 jaar de AOW ontvangt. Bent u bijvoorbeeld 57 jaar dan vraagt de bank altijd om uw pensioengegevens. Er wordt niet alleen gekeken naar uw huidige inkomen maar ook naar uw pensioeninkomens zoals de AOW en het pensioen van de werkgever.

Uw hypotheeklasten worden getoetst of ze nog betaalbaar zijn op pensioendatum. Slechts weinig mensen zijn op de hoogte dat het verkrijgen van een hypotheek 10 jaar voor pensioendatum grote consequenties kan hebben.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met hypotheekrente 2,5%?

Ook de hoogte van de hypotheekrente is een beetje een ondergesneeuwd onderwerp. Gaan wij het uitleggen dan wordt het ook door iedereen begrepen.

Hoeveelheid maximale hypotheek wordt medebepaald door de maandlasten. U zal begrijpen dat hoe hoger de maandlasten moe minder hypotheek u krijgt. Betaald u 0,86% hypotheekrente gedurende 10 jaar dan krijgt u een hogere hypotheek dan als u 2,5% betaald.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen samen met ouders

Het gebeurd steeds vaker dat huizenkopers zelfs met 2 personen geen huis kunnen kopen. De maximale hypotheek die ze kunnen krijgen is te laag omdat de woningprijzen werkelijk waar de pan uitstijgen.

LexWonen regelt wekelijks hypotheken samen met ouders. Omdat u samen met ouders veel meer hypotheek kan krijgen zijn grotere huizen haalbaar. Lees de website van LexWonen over een huis kopen samen met ouders.

Samen met ouders tot 4 personen een huis kopen kan. Voorwaarde is wel dat iedereen ook daar woont en ingeschreven is op dat adres.

Meer hypotheek krijgen met LexWonen

Hoeveelheid hypotheek dat u kan krijgen via lexwonen.nl is vaak hoger omdat wij niet alleen kennis hebben van hypotheken maar tevens omdat wij erkend aankoopbemiddelaar zijn. Kennis van woningwaarde is van onschatbare waarde in deze tijd nu de woningprijzen zo hoog staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *