Met deze drie soorten vijvertechniek houd je jouw vijver schoon en gezond

Ben jij de trotse eigenaar van een prachtige vijver en ben je op zoek naar manieren om het onderhoud van jouw vijver tot het minimum te beperken, zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling van de vijver? Dan is goede vijvertechniek onmisbaar. Vijvertechniek zorgt ervoor dat de vijver schoon blijft, waardoor er minder onderhoud uitgevoerd hoeft te worden en er meer tijd overblijft om van jouw vijver te genieten. Wij hebben drie soorten vijvertechniek voor je op een rijtje die jouw vijver gezond en schoon houden.

Het belang van een goede vijverpomp

Om het water in de vijver gezond te houden is het belangrijk dat het vijverwater in beweging blijft. Beweging in het water zorgt ervoor dat zuurstof makkelijker kan worden opgenomen en dat afvalstoffen eenvoudiger aan de atmosfeer afgegeven kunnen worden. Een vijverpomp zorgt voor circulatie en beluchting, waardoor de biologische processen in het vijverwater optimaal kunnen functioneren. Vijverpompen kunnen gewoon in de vijver worden geplaatst, maar er zijn ook vijverpompen die het nuttige met het aangename verenigen en gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld een fontein of waterval aan te drijven.

Helder water dankzij een vijverfilter

Genieten van helder water in de vijver? Dan is een goed vijverfilter onmisbaar. Een vijverfilter zorgt ervoor dat het water van de vijver niet groen kan worden en voorkomt algenvorming. Een vijverfilter kan alleen ingezet worden in combinatie met een vijverpomp. De vijverpomp pompt het water door het filter waardoor het schoon weer terugkeert in de vijver. Vijverfilters zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en merken, waardoor er voor elk soort vijver een passend filter verkrijgbaar is.

Een schone vijver met behulp van een vijver skimmer

Om de mooie uitstraling van jouw vijver te behouden is een vijver skimmer onmisbaar. Door wisselende weersomstandigheden en de verschillende seizoenen kan er veel vuil op het wateroppervlak terecht komen. Bladeren, stof, stuifmeel en andere soorten vuil die door de wind worden meegevoerd kunnen ervoor zorgen dat er minder licht in het vijverwater doordringt, waardoor waterplanten minder snel groeien en eventueel aanwezige algen juist een ideale leefomgeving krijgen. Om problematische algenvorming en het vormen van eendenkroos en andere soorten wateronkruid te voorkomen, is het belangrijk dat het wateroppervlak van de vijver vuilvrij blijft. Een vijver skimmer is een soort stofzuiger die al het vuil dat op het wateroppervlak drijft opzuigt en verzamelt in een speciale opvangbak, zodat jouw vijver schoon en gezond blijft en alle vissen en mooie waterplanten goed zichtbaar blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *