Met deze makkelijke tips zorg jij dat je huis altijd netjes is

Hoe zorg jij ervoor dat je huis altijd tip top in orde is?

En nee: ik heb het niet over schoonmaken.

Ik heb het over klussen.

Misschien besteed je al je klusjes uit aan de klusjes man.

Of misschien heb je een kennis die handig is en je helpt met klussen.

Dat is geen probleem.

Maar alle klusjes die ik in dit artikel benoem kun je allemaal makkelijk zelf doen.

De kracht van beginnen

Ik stel klusjes vaak uit: hoe groter de klus, hoe te meer ik uitstel.

Herken je dat?

Als je daar ook last van hebt dan heb ik goed nieuws. Deze klusjes zijn zo simpel dat je niet meer uit kunt stellen.

Of nou ja: het kan nog wel, maar de kans is minder groot.

Slim klussen

Allereerst begin ik met de klusjes die er voor zorgen dat je in de toekomst minder hoeft te klussen. Want als ik dan toch een klus doe, dan doe ik het liever goed.

Na een lange tijd begint elk huis last te krijgen van de leidingen en dat de kranen verstopt raken. Hier heb ik een oplossing voor gevonden die niet alleen simpel is, maar ook effectief: het installeren van een waterontharder.

Een waterontharder zorgt ervoor dat het kalk in je leidingen worden gefilterd. Je zult hierdoor geen last meer hebben van kalk. Niet alleen je leidingen zullen je dankbaar zijn, maar ook alle apparaten die gebruik maken van water uit de leidingen zullen geen last meer hebben van kalk. Daarnaast werkt het ook voor alle kraantjes en douchekoppen.

De watts waterontharder is een goede keuze voor thuisinstallatie. Een nadeel is wel dat je alsnog de leidingen, apparaten en koppen moet ontkalken nadat je het filter hebt geplaatst, maar vervolgens hoef je dit niet meer te doen. Vervolgens hoef je het filter slechts eens in de twee jaar te vervangen.

Dat noem ik slim klussen.

Een andere klus die die je slim kunt oplossen is de trap bijwerken.

Na een aantal jaar is je trap weer een beetje versleten. Al helemaal als deze is geverfd. Misschien heb je spullen verhuist die tijdens het omhoog tillen tegen traptreden zijn aangestoten of misschien komt het gewoon door slijtage van je voeten. Hoe dan ook die trap moet er weer uitzien als nieuw.

Een tip die goed werkt is: het plaatsen van metalen plaatjes op de randen van de treden. Hierdoor zijn ze niet alleen beter beschermd tegen verhuizen, maar ook tegen slijtage.

Deze plaatjes moet je wederom plaatsen nadat je de taak hebt gedaan. Dus eerst zul je moeten schuren en verven, maar als je dat hebt gedaan en de trap er weer uitziet als nieuw, kun je ervoor zorgen dat dit langer en beter blijft.

Een andere optie is natuurlijk het aanbrengen van een tapijt of je trap. In dit geval zul je de trap vaker moeten reinigen, maar dan hoef je tenminste niet telkens opnieuw te verven.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad. De moraal van het verhaal is dus zorg dat je de volgende keer minder werk hoeft te doen door nu iets extra’s te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *