Met deze tips, leg jij het best laminaat neer!

Ga je binnenkort verhuizen of is het laminaat toe aan vervanging. Dan heb je vast en zeker al gekeken naar jouw ideale laminaatvloer. Deze sluit helemaal aan bij jouw wensen, maar nu is alleen nog de vraag. Hoe ga je het laminaat leggen? Want dat is niet iets, wat je ooit eerder hebt moeten doen. Tijd dus voor een handig stappenplannetje. 

Steek je handen maar uit de mouwen, want we gaan aan de slag. Alles begint natuurlijk bij de voorbereiding. Namelijk de ondervloer. Want doe je dit niet, dan blijft het laminaat als het ware zweven. Begin altijd in een hoek, wanneer je begint met het laminaat leggen. De eerste baan kan je neerleggen en plaats daarbij de afstandhouders tegen de muur. 

Verschillende leg methodes

Houdt er rekening mee dat je tijdens het leggen het best gebruik kan maken van een laminaatsnijder. Om alles perfect op maat af te snijden. Breng vervolgens de tweede baan laminaat planken aan. Het is verstandig om eerst met het afgezaagde laminaat aan de slag te gaan. Om verspringing in de naden natuurlijk te laten overkomen.

Uiteraard is laminaat in verschillende kleuren, afmetingen en soorten verkrijgbaar. Passend bij het interieur. Om het leggen gemakkelijker te maken kan je kiezen voor een klik of snel klik systeem. Bij een klik laminaat werk je met de lange zijdes aan elkaar. De kopse kant is hierbij de korte kant. Maak gebruik van een slagblokje om beschadigingen aan het laminaat te voorkomen.
Bij snel klik laminaat bevestig je de kopse kant aan de andere plank vast. Omdat dit systeem kwetsbaar is, mag je hier geen gebruik maken van een hamer of slagblokje. Je hoeft het maar zachtjes in elkaar te klikken. 

De laatste afwerkingen

Wanneer je zo goed als klaar bent, is de tijd aangebroken om verder te gaan met het leggen van de plinten. Deze afwerking werk je mooi af met acrylaatkit. Uiteraard moet de overgang tussen de muur en vloer, goed overlopen bij de plinten plaat dus doe dit ook zorgvuldig. Heb je een plakplint, maak dan de vloer eerst goed vet en stofvrij.

Hopelijk kan je met deze tips goed starten met het leggen van het laminaat. En zoals elke expert zou zeggen, neem er de tijd voor. Want je hebt er zeker jaren van plezier van. Als je het nu goed doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *