Met een regelmatige goede reiniging van je karpet heb je er veel langer plezier van

Vloerkleed reinigen

Je karpet, misschien beter bekend onder de namen tapijt of vloerkleed, regelmatig professioneel te laten reinigen, is misschien geen absolute noodzaak, maar op die manier zie je na een schoonmaakbeurt wel de originele kleuren weer terug.

 

Je kunt zelf ook al wat dingen doen

Een karpet of vloerkleed wordt vuil, daar is geen enkele twijfel over mogelijk. Dat is ook niet erg, want naast het feit dat een mooi tapijt een verrijking kan zijn van je woonkamer, heeft het meestal ook een beschermende en dempende functie. In huis gebeurt van alles en wordt er natuurlijk over het karpet heengelopen, waardoor stof en vuiligheid zich kan nestelen. Voeg daarbij nog wat knoeibeurten met koffie, thee of andere vloeistoffen en de noodzaak tot regelmatige reiniging is geboren.

 

Vloerkleed reinigen

 

Stofzuigen is een eerste maatregel en soms gaan we zelf aan de slag om een vlekje weg te werken. Belangrijk is hier dat je niet wrijft, maar dept, al dan niet gebruik makende van speciale karpetreiniger of –shampoo. Belangrijk is ook dat je het vloerkleed de tijd geeft weer op te fleuren en niet dat iedereen er gelijk weer overheen gaat lopen.

 

Maar dan….

Er komt echter een moment dat het karpet zijn meest aantrekkelijke kenmerken verliest aan ingelopen vuiligheid en er een expert aan te pas dient te komen. Je wollen kleed voelt niet meer zacht aan of je Perzisch tapijt verliest de glans van de oorspronkelijke kleuren.

De professionele karpetreiniger is in staat deze kwaliteiten voor het grootste deel weer terug te halen dankzij kennis en verantwoordelijke schoonmaakprocessen. Overigens kunnen zij ook adviseren over methoden en producten als het gaat om kleine ongelukjes, die door u zelf opgelost kunnen worden.

vloerkleden worden vuil en slijten. Je hoeft je tapijt dan niet meteen weg te gooien en te vervangen, want een goede karpetreiniger laat uw karpet er weer als nieuw uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *